Crin Antonescu: "Victor Ponta si-a pierdut controlul". Liderul PNL a comentat conflictul dintre Ponta si Basescu

Ultima actualizare: 18-04-2014 02:08
Antonescu - PNL

Crin Antonescu a criticat, marti, escaladarea conflictului dintre palatele Cotroceni si Victoria si a declarat ca nu este normal ca premierul sa isi mute biroul la Ministerul Apararii.

Sinteza declaratiilor lui Crin Antonescu:

- Ultimele ore ne arata o escaladare jenanta a unui mod de a face politica, prin declaratii, practicat de presedinte si de premier, cu care multi s-au obisnuit, dar care au coborat sub un nivel inacceptabil.

- Este inacceptabil sa faca de ras aceasta tara, prin declaratii care se aseamana cu cele ale unor lideri de banda sau ai lumii interlope.

-Protestez impotriva unui asemenea mod de a-ti bate joc de cetatenii pe care ii reprezinti.

- Declaratiile nu sunt demne, in general, nici pentru Romania, cu toate problemele ei. Cred ca trebuie sa se opreasca, pentru ca mai jos nu se poate.

- Asistam la fenomene tulburatoare. Victor Ponta si-a pierdut controlul, ameninta ca se muta cu biroul intr-o unitate militara, Ministerul Apararii. Nici Ceasusescu nu si-a mutat biroul, ci a fugit.

 - Ce se va intampla la sediul Ministerului Apararii? Pleaca de la Guven, pentru ca acolo nu mai intra oricine. Sediul istoric, de pana la Ponta III, este in Piata Victoriei. Isi imagineaza Ponta ca acolo este ca la mall, intra cine vrea? Sediul Guvernului are regim special, este pazit. 

- Inteleg ca domnul Ponta nu mai are incredere in SPP. Ce se intampla daca la Ministerul Apararii Nationale, cu regim militar, se da o alarma? Ramane inchis acolo? Ce este aceasta poveste de prost gust? Cu ce drept, domnul Ponta, daca este in toate facultatile, isi permite acest lucru?

Nu cred ca este o chestiune de tupeu, cred ca si-a pierdut controlul, de frica, de stres, si nu mai are masura. Cineva trebuie sa faca ceva. Ceilalti membri ai guvernului, membrii PSD, presedintii celor doua Camere, care ar putea sa-l insoteasca pe domnul Ponta la un Control, sau ar putea sa ii atraga atentia ca nu ne putem bate joc de institutii fundamentale ale tarii.

- Domnul presedinte ameninta niste oameni, pe nevestele lor, cu puscaria. Mai nou, tanarul sau dorit succesor, indica cine trebuie sa scape. Din puscarie, sare si domnul Nastase si arata clar cine trebuie sa vina, care este noua promotie de puscariasi.

- Cer totusi, ca presedinte al unui partid politic, le cer celor doi domni sa inceteze. Nu suntem in Africa, unde, cand se schimba puterea, fostului presedinte i se taiau urechile, eventual se si mancau.

- E un an politic greu, dar daca am avea un minim de responsabilitate, ar trebui sa discutam si lucruri de consens, adica sa discutam ce se face si ce nu se face in fruntea unei tari, sa discutam care este strategia de politica externa a Romaniei.

-Pentru mine, ca posibil candidat la presedintie, este inacceptabil. Nu am vorbit despre o justitie pe care sa puna mana Ponta si acolitii sai. Este important ca oamenii din justitie sa isi castige propria independenta. Independenta justitiei trebuie sa devina o realitate.

- O tara in care presedintele si premierul se ameninta cu puscaria si in care premierul fuge cu biroul in Ministerul Apararii Nationale, nu face impresie buna.

"Va doresc un Paste fericit si fara arestari"

- Domnul Ponta nu mai stie ce spune. Noi am fost informati ca PSD a decis sa il propuna pe Ciorbea Avocat al Poporului. E propunerea PSD, dar nu avem nimic impotriva ei, poate fi o varianta foarte buna, dar nu l-am propus noi. Domnul Ponta trebuie sa faca o pauza din a minti, la pranz.

Despre refacerea Aliantei DA, Crin Antonescu a spus: "Eu cred ca exista lucruri care trebuie purtate o singura data, si la nivelul lenjeriei, si la nivelul aliantelor politice"

 - In ceea ce il priveste pe domnul CIorbea, mi se pare o idee buna. Nu va fi un om la ordinele PSD, pentru ca are un nume, are o cariera in spatele sau. Pe Mircea Diaconu, PSD-ul l-a ajutat, moral. Nu puteti sa invinovatiti PSD-ul pentru toate relele din lume.

Domnul Ciorbea si-a dat demisia din Senat si din PNL, pentru a merge la Avocatul Poporului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO