Lilian Zamfiroiu, avizat favorabil pentru functia de presedinte ICR in comisiile reunite din Senat

Dată publicare: 25-06-2013 16:16
Dată actualizare: 28-06-2013 06:46


icr

Lilian Zamfiroiu, propunerea USL pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), a primit, marti, aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru cultura si politica externa din Senat, cu 14 voturi "pentru" si 1 abtinere.

Diplomatul Lilian Zamfiroiu - adjunctul ambasadorului Romaniei la UNESCO, Nicolae Manolescu - a declarat, marti, la inceputul audierii ca functia de presedinte al Institutul Cultural Roman (ICR) este extrem de importanta pentru promovarea culturii.

De asemenea, el i-a asigurat pe membrii comisiilor reunite pentru cultura si politica externa din Senat ca isi va da toata silinta ca obiectivele pe care le va stabili cu viitoarea echipa de conducere sa fie duse la indeplinire.

Intrebat daca va pastra filialele ICR din Romania, Zamfiroiu a precizat: "Ma voi consulta cu cele doua comisii (comisia pentru cultura si cea pentru politica externa din Senat, n.r), cat si cu oamenii de specialitate asupra legalitatii functionarii acestor institute din tara. (...) Principala activitate a ICR este exportul de cultura. Nu plec pe ideea fixa de a le desfiinta, vreau sa verific".

Senatorul PDL Emil Pascan a mentionat ca democrat-liberalii din comisiile pentru cultura si politica externa se vor abtine de la vot.

Propunerea USL pentru sefia ICR urmeaza sa fie supusa votului marti, in sedinta de plen a Senatului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO