Liderul PUN: Dacă îşi va redobândi cetăţenia moldovenească, atunci Băsescu va candida la parlamentarele din Republica Moldova


Ultimul update: Marti 08 August 2017 21:46
Data publicarii: Sambata 05 August 2017 12:06
Categorie: Stiri Politice
traian basescu

Liderul Partidului Unităţii Naţionale (PUN) de la Chişinău, Anatol Şalaru, susține că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, va candida la alegerile parlamentare din Republica Moldova, dacă va reuşi să-şi redobândească cetăţenia moldovenească.

Lui Traian Băsescu, cetăţenia moldovenească i-a fost retrasă prin decret prezidenţial de către Igor Dodon, transmite Deschide.md, potrivit News.ro.

”Dacă Băsescu va avea cetăţenia, el va candida pentru funcţia de deputat şi va fi ales preşedinte al partidului. Vom face campanie cu el”, a declarat Şalaru.

De asemenea, acesta a dat asigurări că fostul preşedinte român se va implica activ în campania electorală a unioniştilor moldoveni de la PUN, după ce a fost ales preşedinte de onoare al formaţiunii de la Chişinău.

Şalaru l-a acuzat pe preşedintele socialist Igor Dodon că întârzie intenţionat apelul, prin care se încearcă abrogarea decretului de anulare a cetăţeniei moldoveneşti a lui Traian Băsescu.

Băsescu este deja senator din partea PMP în Parlamentul României.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO