Lazaroiou, despre Ponta: Daca tot e curajos, ii dau lista cu firmele PSD sa "demanteleze" mafia

21-05-2012 12:56

Sebastian Lazaroiu

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu a declarat ca, daca premierul Victor Ponta "e curajos" si vrea cu adevarat sa puna ordine la POSDRU, ii va transmite personal lista cu firmele PSD implicate in "mafia transpartinica" a fondurilor UE.

"Am vorbit de neregulile de la POSDRU inca de cand am venit ministru, ma rog, Ponta era pe vremea aia ocupat cu sindicatele, cu scosul oamenilor in strada, el avea alte probleme. Cat am stat acolo, e adevarat am stat trei luni, gratie PDL care nu m-a mai vrut acolo, dar, cat am stat, asta am incercat sa fac, sa pun ordine. Incepusem ceva, am reusit cu siguranta si astea sunt date oficiale, sa cresc rata absortiei, chiar daca au fost trei luni", a declarat Lazaroiu.

Fostul ministru a sustinut ca in cazul POSDRU este vorba de "o mafie transpartinica", din care fac parte atat firme asociate cu PDL, dar si societati afiliate PSD si PNL.

"Ii sugerez lui Ponta, daca vrea sa faca cu adevarat ordine la POSDRU, sa demanteleze mafia transpartinica, care suge bani de acolo, de la POSDRU, inclusiv mafiotii lui din PNL-PSD. Domnul Ponta, daca e asa de curajos, sa demanteleze mafia aia si sa inceapa cu mafiotii din PSD, care se ocupa de fondurile europene si care au firme acolo, la POSDRU. Daca vrea, ii pun eu la dispozitie lista cu firmele", a sustinut Lazaroiu, citat de Mediafax.

In plus, el l-a invitat pe Victor Ponta sa convoace un congres extraordinar al PSD in care sa vorbeasca de toate firmele si persoanele implicate in neregulile de la POSDRU.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la sediul USL, ca fostii ministri ai Muncii Ioan Botis, Sebastian Lazaroiu si Sulfina Barbu au dat cea mai mare gaura bugetului Romaniei pe care a identificat-o pana in prezent.

"Incepem sa curatam mizeria si hotiile lasate in urma de Botis, de Lazaroiu si de Sulfina Barbu. Anul acesta, bani de la POSDRU, din fericire e vorba doar de o suta de milioane de Euro, spun din fericire, pentru ca anul viitor trebuie sa salvam 1,1 miliarde de Euro, pentru ca ceea ce s-a intamplat la POSDRU sub conducerea acestor trei ministri este un noian de fraude, de folosire ilegala a banilor, motiv pentru care CE va lua fata de Romania cea mai radicala masura posibila, adica suspendarea fondurilor", a spus Ponta, precizand ca acum poate vorbi pentru ca este la sediul Uniunii Social-Liberale.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26