Kelemen: Sunt convins ca voi fi ales in functia de presedinte UDMR

23-02-2011 23:54

Kelemen Hunor

Candidatul la functia de presedinte al UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, la Cluj, ca este convins ca va castiga alegerile, afirmand ca fiecare delegat "va vota secret si in cunostinta de cauza".

Kelemen a spus ca noul presedinte al Uniunii va fi ales din primul tur de scrutin.

"Astept sa castig cursa pentru functia de presedinte al UDMR. Asa ne pregatim cu totii, cei trei candidati. Fiecare doreste sa castige, si eu doresc sa castig si eu sunt convins ca voi castiga. Fiecare delegat va vota secret si fiecare in cunostinta de cauza va pune un «x» in dreptul numelui unui candidat sau va spune «da». Sunt convins ca noul presedinte al UDMR va fi ales din primul tur", a spus Kelemen Hunor.

Congresul UDMR se va desfasura, sambata si duminica, la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, dupa ce actualul presedinte, vicepremierul Marko Bela, a anuntat ca nu isi mai doreste un nou mandat.

Candidatii inscrisi in cursa sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidential pentru minoritati Eckstein Kovacs Peter si deputatul Olosz Gergely.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO