Baconschi: Suntem pregatiti sa raspundem francezilor cu privire la Schengen

23-02-2011 00:38

Spatiul Schengen

Teodor Baconschi s-a intalnit cu un grup de parlamentari din Franta, declarand ca Romania este pregatita sa raspunda tuturor preocuparilor partenerilor francezi pe problema Schengen.

MAE precizeaza ca ministrul Baconschi s-a intalnit cu un grup de parlamentari francezi condus de Jean-Claude Mignon, seful delegatiei Frantei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE).

"Avem nevoie de o perspectiva clara si suntem gata sa raspundem tuturor preocuparilor punctuale ale partenerilor francezi", a declarat Baconschi, referindu-se la problema aderarii la spatiul Schengen. Vizita parlamentarilor francezi in Romania are loc la invitatia sefului delegatiei parlamentare romane la APCE, deputatul Cezar Preda, si se inscrie in demersurile pe linia diplomatiei parlamentare pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, precizeaza Ministerul de Externe.

Teodor Baconschi a evidentiat necesitatea dialogului politic direct, deschis, intre Romania si Franta, in vederea depasirii dificultatilor actuale si a aratat ca partea romana este pregatita pentru aderarea la spatiul Schengen, dupa cum au confirmat toate misiunile de evaluare.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO