Kelemen Hunor a discutat la Palatul Victoria cu Victor Ponta. Cand va demisiona din Guvern presedintele UDMR

Ultima actualizare: 17-07-2014 00:25
Kelemen Hunor si Victor Ponta

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care la sfarsitul saptamanii trecute a anuntat ca va demisiona din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii, a fost, luni dimineata, la sediul Guvernului.

El a declarat, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, ca a stabilit cu acesta ca se va retrage din functii incepand cu 1 august, iar pana atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului si de rectificarea bugetara. De asemenea, UDMR va stabili pana la 1 august si numele succesorului sau in functia de ministru al Culturii si vicepremier. "Am avut, luni, o intalnire cu premierul Victor Ponta si am stabilit ca plecarea mea din Guvern sa aiba loc incepand cu data de 1 august. Pana atunci ma voi ocupa de problemele curente ale Ministerului Culturii si de rectificarea bugetara care va avea loc. Pana la 1 august, UDMR urmeaza sa stabileasca si numele succesorului meu in functia de ministrul al Culturii si vicepremier", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, in cadrul intalnirii cu Ponta s-a stabilit si echipa de negociere a UDMR in cadrul coalitiei guvernamentale. "Din echipa de negociere a UDMR fac parte eu, apoi e vicepresedintele politic, Borbely Laszlo, si liderii celor doua grupuri parlamentare ale UDMR din Senat si Camera Deputatilor", a adaugat Kelemen.

Kelemen Hunor a anuntat, vineri, ca UDMR va ramane la guvernare, dar el se va retrage din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii. Decizia de a demisiona din Guvern a fost luata in Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat in contextul in care Executivul s-a alaturat CE intr-un proces privind o initiativa cetateneasca sustinuta de UDMR. Kelemen Hunor a anuntat, totodata, ca a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca initiativa cetateneasca privind minoritatile sa fie dezbatuta in comisiile parlamentare, in toamna, iar pana la finalizarea dezbaterilor Romania sa nu trimita noi documente la CJUE.

Liderul UDMR preciza ca miercurea trecuta a avut mai multe discutii cu premierul Victor Ponta, ajungand inca de atunci la ”o solutie, la un compromis”. In opinia lui Kelemen, acest compromis este ”un pas important atat in ceea ce priveste pozitia premierului, cat si posibilitatea de a purta un dialog constructiv, corect”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO