Fuziunea dintre PDL-PNL este aproape de final: "In primul rand este vorba de denumire"

Ultima actualizare: 17-07-2014 00:25
Klaus Iohannis si Vasile Blaga

Comisia mixta PNL-PDL a finalizat proiectul de Statut al noului partid, rezultat din fuziunea celor doua formatiuni politice.

Astfel, urmeaza ca liderii PNL si PDL sa ia marti decizia politica asupra acestuia, tema principala fiind cea a denumirii noului partid, au declarat surse politice citate de Mediafax. La intalnirea de marti ar urma sa participe inclusiv presedintele PNL, Klaus Iohannis, si presedintele PDL, Vasile Blaga. "Proiectul este finalizat, iar saptamana asta se va incheia prin decizia politica a liderilor. In primul rand este vorba de denumire (a noului partid, n.r.) si de semne. Restul este incheiat pentru tot ceea ce inseamna organizare", au mentionat sursele citate.

De asemenea, in proiect sunt prevazute la final dispozitii finale si tranzitorii care reglementeaza modul de functionare a conducerii centrale, dar si a filialelor judetene si locale, pana la primele alegeri interne care vor avea loc in 2017. Structura de conducere comuna va fi formata pe principiul paritar din reprezentantii structurilor de conducere actuale din cadrul PNL si PDL. De asemenea, tot marti, acest subiect ar urma sa fie luat in discutie in cadrul Biroului Politic National al PNL.

PDL va avea o decizie in cazul noului Statut la sedinta de miercuri a Biroului Politic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO