Ion Iliescu, despre cazul Dragnea: "Este stupid sa dezaprobi un lider politic ca militeaza pentru mobilizarea electoratului"


Ultimul update: Sambata 23 Mai 2015 07:17
Data publicarii: Miercuri 20 Mai 2015 15:21
Categorie: Stiri Politice
Ion Iliescu, Liviu Dragnea - AGERPRES

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat miercuri ca este "un moment delicat" pentru Liviu Dragnea, iar decizia acestuia are un temei.

Intrebat cum comenteaza faptul ca PSD l-ar putea pierde pe Liviu Dragnea, Iliescu a spus ca acestuia nu i se pot reprosa foarte multe, pentru ca rolul partidului in orice competitie electorala este acela de a mobiliza electoratul.

"E un moment delicat pentru el si decizia lui de a se retrage are un temei. Eu nu cred ca i se pot reprosa foarte multe. De ce exista partide si care este rolul si viziunea partidului in orice competitie electorala? Sa mobilizezi electoratul, ce a facut el. Ca reprezentant si lider al partidului a militat pentru a mobiliza electoratul la referendumul respectiv. I se poate reprosa asa ceva unui lider politic? Asta e stupizenia acestei decizii", a afirmat Iliescu, dupa ceremonia dedicata aniversarii a 25 de ani de la primele alegeri libere, organizata la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca dosarul lui Liviu Dragnea a fost unul politic, Ion Iliescu a spus ca nu vrea sa dea caracterizari in acest sens.

"Nu vreau sa dau caracterizari, dar eu cred ca este stupid sa dezaprobi un lider politic ca militeaza pentru mobilizarea electoratului. Nu vreau sa intru in aceste detalii, care sunt motivatiile, dar altminteri pentru lume asa a aparut, ca este condamnat pentru ca a militat pentru mobilizare", a concluzionat Iliescu.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO