Ion Iliescu: acest Guvern a devenit o marioneta

10-05-2010 00:00

Ion Iliescu

Fostul presedinte al Romaniei a criticat dur actualul Executiv si modul in care reactioneaza la situatia delicata in care se afla Romania. Ion Iliescu sustine ca presedintele Traian Basescu nu a facut deloc bine ca a pus in umbra autoritatea Guvernului.

"Presedintele s-a implicat, el si-a asumat raspunderea de a vorbi in numele Guvernului. S-a substituit Guvernului. Este un act anticonstitutional, in fond, ceea ce face presedintele tarii", a spus Ion Iliescu.

Fostul presedinte al Romaniei este de parere ca Traian Basescu a facut o greseala mare pentru ca a luat niste decizii fara sa se puna de acord, inainte, cu Guvernul, Opozitia, factorii economici si mediul de afaceri.

De fapt, a mai spus Ion Iliescu, "este un act anticonstitutional ceea ce a comis domnul Basescu si a pus Guvernul actual total in umbra. Deci acest Guvern a devenit o marioneta care nu mai are niciun fel de autoritate. Daca vor sa-l mentina in continuare cu majoritatea lor parlamentara pe care au incropit-o, ii priveste".

Intrebat daca exista riscul ca Romania sa se "grecizeze", Iliescu a raspuns: "E posibil. Cu asemenea masuri superficiale si care agraveaza starea sociala a oamenilor, bineinteles ca poate sa duca si la explozie sociala".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, dupa negocierile cu FMI, pensiile si ajutoarele de somaj vor scadea cu 15%, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25% si vor fi reduse "masiv" subventiile, banii urmand sa fie alocati tintit "catre cei care au nevoie de sprijin financiar".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO