Iohannis, un nou atac: ”Ei, cine face fițe? PSD. Păi se poate? După ce și-au luat-o la vot”


Ultimul update: Vineri 07 Iunie 2019 17:19
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2019 17:03
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD-ului, despre care a spus că refuză să pună în aplicare voința românilor de la referendum, refuzând să semneze Pactul național.

Șeful statului a spus că PSD-ul ”face fițe” ”după ce și-au luat-o la vot”, astfel că românii trebuie să înțeleagă faptul că schimbările în România nu se vor produce dacă nu va fi schimbată și majoritatea din Parlament.

Iohannis a declarat vineri la Alba Iulia, unde și-a lansat cartea „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” că majoritatea pesedistă de acum din Parlament este o majoritate toxică și că social-democrații ”caută tot felul de șmecherii” să nu repare legile justiției.

Deci PNL și USR, fără condiții, semnează. Ei, cine face fițe? PSD-ul. Păi se poate? După ce și-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar, lumea se așteaptă acum să facă ce trebuie. Ei, nu fac! De ce nu fac? Fiindcă au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică. Deci majoritatea pesedistă de acum din Parlament este o majoritate toxică. Ați văzut, au venit cu fel și fel de povești, domne, hai că mai trebuie să adăugăm și una și alta, chestiuni de-ale lor. Doar ca să nu semneze, doar ca să nu facă ce le-au cerut românii. Deci acum PSD-ul caută tot felul de șmecherii să se eschiveze. Să nu semneze pactul, să nu repare legile justiției, să nu repare legile pentru următoarele alegeri.” - a spus președintele României.

Iohannis a mai declarat că în Parlament se poate construi o majoritate ”serioasă” cu ”PNL pe post de locomotivă”.

”În Parlamentul nostru se poate construi o majoritate serioasă, pentru români, pentru România, o majoritate care începe să se contureze cu semnarea pactului. Și o să lucrăm la ea. Cu PNL pe post de locomotivă, cu USR, cu cine o mai veni, există în România forțe politice responsabile, dar ele trebuie votate ca să ajungă să aibă o majoritate în Parlament.” - a mai spus Iohannis.

Iohannis le-a propus partidelor parlamentare să semneze un ”pact pentru România europeană”

 

Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele să semneze un acord politic, despre care a spus că este un pact. Textul documentului a fost anunțat după două zile de consultări la Palatul Cotroceni.

Politicienii care îl vor semna se angajează să modifice Constituția și să transpună în lege cele două întrebări ale referendumului pe justiție, dar să și revină asupra modificărilor controversate din codurile penale și din legile justiției.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO