Declarație șocantă a unui primar PSD: Guvernul să ne dea înapoi banii furați, mințindu-ne


Ultimul update: Vineri 07 Iunie 2019 16:16
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2019 16:11
Categorie: Stiri Politice
Gheorghe Falca, Robert Negoita, Gabriela Firea

Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) a decis în cadrul reuniunii de vineri, de la Suceava, să solicite, pentru săptămâna viitoare, o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor.

Preşedintele AMR, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al capitalei, a declarat după şedinţă că unul dintre subiectele abordate a fost problema constrângerilor bugetare de care au avut parte localităţile în ultimii ani şi vor să ceară Guvernului ''banii furaţi'' pentru primul trimestru din acest an.

"Unul dintre obiectivele vizitei la Guvern este să ne dea înapoi banii pe care ni i-a furat, minţindu-ne, pe primele trei luni ale anului. Ne-au promis că ne vor da 60% dintr-un impozit pe venit mic, pe care ei l-au făcut mic, către municipii. Ne-au minţit, pentru că ni i-au furat pe primele trei luni. Acesta este un aspect pe care îl vom discuta foarte serios, pentru că sunt foarte multe primării care nu-şi pot achita facturile de funcţionare, nu discutăm de investiţii, pentru că aşa ceva nu prea ne-au mai lăsat", a spus Negoiţă, adăugând că primarii cer să fie inclus în lege procentul de 60% din impozitul pe venit, pentru a exista o stabilitate bugetară.

Potrivit lui Negoiţă, nu te poţi dezvolta fără credite, dar băncile analizează riscul de creditare şi, în condiţiile în care sursele de finanţare la bugetele locale sunt modificate în fiecare an, acest risc creşte.

"Lipsa de predictibilitate ne duce la dificultăţi în a obţine finanţare şi costul de finanţare este foarte ridicat", a spus Negoiţă.

El a susţinut că primarii de municipii vor să încurajeze Guvernul să-şi respecte programul de guvernare, subliniind că în acest program se prevede ca plăţile sociale să se facă de către Guvern, dar ceea ce se întâmplă în prezent excede programul de guvernare, în condiţiile în care au fost transferate localităţilor.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO