Iohannis: Un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar

17-10-2019 16:31

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că va avea o discuţie cu Ursula von der Leyen pe tema comisarului european. Iohannis a apreciat că Guvernul Dăncilă nu mai poate face o propunere în numele României.

Întrebat dacă Guvernul Dăncilă ar mai putea face o nouă propunere, Iohannis a spus: ”Eu o să mă opun ferm la aşa ceva, pentru că un Guvern care a fost demis de drept în Parlament nu poate fă facă o propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei, în care, cu certitudine, acest Guvern nu va avea niciun rol” .

Iohannis a spus că nu va avansa nume de comisar în discuţia cu von der Leyen, dar ca transmite foarte clar că nu va accepta ca ”un Guvern demis să facă o propunere care să fie şi acceptată”.

Iohannis a precizat că a mai discutat cu preşedintele ale al CE despre portofoliul României şi nu se aşteaptă la schimbarea acestuia, potrivit News.ro.

De asemenea, întrebat dacă-i va cere preşedintelui ales al CE să aştepte învestirea unui nou Guvern în România, Iohannis a spus: ”Aceasta este varianta ideală. Eu sper să înţeleagă toate părţile implicate, în spăţă Parlamentul României, că nu putem să ne jucăm cu regulile democraţiei. Cum ar fi asta să exste un Prim-Ministru desemnat şi să nu se discute în Parlament două guverne. Este un scenariu greu de imaginat, care sper să nu devină realitate”.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO