Iohannis: Infractorul şef spune că eu reprezint interese străine. PSD-iştii vorbesc prostii

×
Codul embed a fost copiat

Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Iaşi, că sunt infractori în fruntea statului care vor să schimbe justiţia pentru ei, el adăugând că PSD execută de doi ani şi jumătate "aceste mârlănii şi atacuri la adresa justiţiei".

"Trebuie să spunem lucrurile pe nume: avem infractori în fruntea statului. Aceştia încearcă să schimbe justiţia pentru ei, pentru a scăpa de justiţie şi foarte mulţi, oamenii de rând nu reacţionează încă suficient. Oamenii nu au înţeles că aici nu este o chestiune care se petrece undeva la Bucureşti şi treaba lor să se descurce, aici este vorba despre o chestiune care ne afectează pe toţi, pe fiecare român în viaţa lui de zi cu zi. În final, pentru aceste mârlănii şi pentru aceste atacuri la adresa justiţiei pe care le execută PSD de doi ani şi jumătate veţi plăti voi, toţi românii, fiecare dintre voi veţi plăti pentru că va scădea de la zi la zi calitatea vieţii voastre din cauza acestor abuzuri pesediste, asta trebuie înţeles", a afirmat Iohannis.

El a spus că a convocat referendumul pentru a acorda românilor şansa de a da răspuns clar "acestei nemernicii pesediste".

"De aceea am convocat acest referendum, nu că nu aş fi avut ce să fac în timpul acesta. Aş fi avut ce să fac, şi după summit aş fi avut ce să fac. Am convocat acest referendum ca să dau şansa românilor să dea un răspuns clar acestei nemernicii pesediste. Românii trebuie să mergă la vot să voteze la referendum, să înţeleagă pesediştii că România este altfel decât o văd ei, România este cu români care vor o ţară prosperă, o justiţie dreaptă, o educaţie pentru tânăra generaţie şi nu pentru scopuri de partid, o ţară europeană. Ca să transmitem aceste valori trebuie să creăm valorile educaţionale", a mai adăugat preşedintele Klaus Iohannis. 

Iohannis: PSD-iştii vorbesc prostii despre summit; infractorul şef spune că eu reprezint interese străine
 

Iohannis a mai decalart că reprezentanţii PSD "vorbesc prostii despre summit" şi îl acuză că reprezintă interese străine ţării, el adăugând că actuala guvernare "are cu totul alte priorităţi, alte interese decât românii", motiv pentru care România se confruntă cu numeroase probleme şi obstacole.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"PSD-iştii vorbesc prostii despre summit, unde nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate. Actuala guvernare are de doi ani şi jumătate are cu totul alte priorităţi, alte interese decât românii. România se confruntă ca urmare a acestei guvernări dezastruoase cu numeroase obstacole care momentan trebuie să recunoaştem ne împiedică să folosim, sa fructificăm pe deplin aceste proiecte europene. Apropo, interese. Dau eu drumul la un post de ştiri şi aflu acolo că unul, infractor şef, şeful infractorilor, nu ştiu cum e mai bună combinaţia, zice aşa 'că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol. Hai să vedem un pic cum e cu interesele astea", a afirmat Iohannis, în discursul susţinut la evenimentul Forumul Educaţiei.

Şeful statului a subliniat că românii îşi doresc educaţie, autostrăzi, spitale regionale, iar el consideră că e necesar să reprezinte aceste interese.

"Deci, de exemplu, dacă vorbim de educaţie, interesul românilor este să aibă o educaţie de calitate. Este şi interesul meu şi îi reprezint, recunosc, eu reprezint interesul românilor care vor educaţie de calitate. Tot aşa se aude că sunt unii români care vor autostrăzi. Şi eu. Eu reprezint interesul românilor care vor autostrăzi. Se aude că sunt români care vor spitale. Da, şi eu îmi doresc spitale noi, moderne pentru România şi recunosc, da, este interesul meu şi al majorităţii românilor să avem spitale noi. Dar PSD-ul, educaţia nu-i interesează, despre autostrăzi nici măcar nu se mai vorbeşte, spitalele regionale au fost bune până a fost campania electorală în 2016, de atunci s-a terminat. Deci,acestea, educaţia, autostrăzile spitalele nu sunt interesele PSD-ului, dar sunt interesele românilor şi sunt interesele mele", a mai afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Iohannis răspunde acuzațiilor lui Dragnea: După 2 ani de rateuri, PSD va primi răspunsul pe 26 mai
Iohannis răspunde acuzațiilor lui Dragnea: După 2 ani de rateuri, PSD va primi răspunsul pe 26 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, sâmbătă, la Iași, noi critici la adresa actualei guvernări, pe care o numește "eșuată", spunând că speră ca aceasta să ajungă la "coşul de gunoi al istoriei".

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.