Iohannis răspunde acuzațiilor lui Dragnea: După 2 ani de rateuri, PSD va primi răspunsul pe 26 mai


Ultimul update: Sambata 11 Mai 2019 16:08
Data publicarii: Sambata 11 Mai 2019 13:55
Categorie: Stiri Politice

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, sâmbătă, la Iași, noi critici la adresa actualei guvernări, pe care o numește "eșuată", spunând că speră ca aceasta să ajungă la "coşul de gunoi al istoriei".

Prezent la Forumul Educaţiei organizat la Iaşi, Iohannis a declarat că după alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai se va coagula o nouă abordare în politica românească, el adăugând că speră că aceasta "va mătura şi va lăsa în coşul de gunoi al istoriei actuala guvernare eşuată".

"Un dascăl bun poate să aibă orice convingere politică, dar este inadmisibil ca un partid care din nefericire şi guvernează să abandoneze total orice abordare transparentă când vorbim de elaborarea unor politici publice şi într-un domeniu atât de sensibil cum este educaţia. Alte partide sunt modic interesate de temă şi partide mai moderne mai pun câteodată întrebări ceea ce la mine generează un oarecare optimism şi cred că în general în societatea românească se simte deja clar nevoia unei cu totul alte abordări decât cea pe care o avem acum. Cred că după europarlamentare şi după referendum cred că se va coagula o cu totul nouă abordare în politica românească care sper că va mătura şi va lăsa în coşul de gunoi al istoriei actuala guvernare eşuată", a afirmat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că "după doi ani şi jumătate de rateuri şi guvernare eşuată" social-democraţii trebuie să primească un răspuns şi îl vor primi la alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Peste câteva zile avem alegeri europarlamentare şi un referendum pe care l-am convocat eu fiindcă aşa trebuie. După doi ani şi jumătate de rateuri şi guvernare eşuată PSD-iştii trebuie să primească un răspuns şi acum îl vor primi. Unii spun că nu prea contează nici europarlamentarele, nici referendumul, sunt ceva uşor de încălzire pentru primăvară. 'Că de fapt noi ştim mai bine ce să facem ca şi cum noi singuri am şti totul, adică noi singuri PSD-işti ştim totul şi toţi ceilalţi să stea acasă să îşi vadă de ale lor'. Tocmai de asta avem alegeri fiindcă nu e aşa şi educaţia este un foarte bun exemplu despre cum eforturile europene dacă sunt preluate de politicieni competenţi chiar pot face o mare diferenţă în viaţa de zi cu zi şi a elevilor şi a studenţilor şi a dascălilor", a declarat Iohannis.

El a adăugat că "aceia care conduc destinele o fac ca şi cum ar fi la meteo".

"Vorbim despre educaţie - la noi ştiţi bancul acela - educaţie, agricultură şi meteo toată lumea se pricepe, doar că cei care conduc instituţional destinele o fac ca şi cum ar fi la meteo. Sunt foarte bucuros că am ajuns la o dezbatere aici, cu dumneavoastră, cu oameni care chiar ştiu despre ce vorbim, când rostim 'sintagma România educată', a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, actualul Guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist, el menţionând că românii îşi doresc un executiv care performează.

"De-a lungul istoriei noastre post comuniste am avut tot felul de guverne: unele neperformante, altele fără viziune, incoerente în decizii, pe scurt incapabile să slujească interesul naţional. Comparativ, însă, cu acestea din trecut, trist, dar adevărat, actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist. Avem pur şi simplu ce am numit eu o guvernare eşuată, prin urmare cu un astfel de guvern va fi tot mai dificil ca România să aibă o dezvoltare pe măsura aspiraţiilor cetăţenilor lor pentru că românii nu-şi doresc aşa ceva. Românii îşi doresc un guvern care performează, îşi doresc de la conducători să vină cu viziune, politici publice şi cu un plan. PSD vine cu poveşti", a afirmat Iohannis.

El a spus că anumiţi decidenţi doresc să revină la "vechile metehne", de a lansa idei generate într-un mod netransparent şi de a intra în "capcana dublului discurs".

"Observăm, din păcate, dorinţa anumitor decidenţi de a reveni la vechile metehne, la asta se pricep, la a lansa idei generate într-un mod netransparent, undeva într-un cabinet încuiat unde pătrund doar apropiaţii de încredere şi de a intra în capcana dublului discurs, ca să nu zic dorinţa de a intra, ei sunt intraţi bine de tot. Cuvinte mari de sorginte europeană şi realităţi meschine de sorginte pesedistă", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Dragnea, la mitingul PSD: ”Un grup de bătăuşi umblă după noi în ţară”
Miting PSD la Galați. Dragnea, despre Iohannis: Asta e soarta slugilor
Piața Unirii din Iaşi,
VIDEO PROTVPLUS.RO