Președintele României, sancționat pentru discriminare etnică. Iohannis: ”Decizia e una politică”

Ultima actualizare: 20-05-2020 14:38
Klaus Iohannis
Pro TV

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, sancționarea cu 5.000 de lei a președintelui Klaus Iohannis. Motivul: ”discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională".

Potrivit Europa Liberă, este vorba despre afirmațiile privind proiectul de lege referitor la autonomia Ținutului Secuiesc când a vorbit de un troc PSD - UDMR „pentru a da Ardealul ungurilor".

“Declaraţiile domnului preşedinte au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa cetăţenilor români aparţinând minorităţii naţionale maghiare din România. Pentru valoarea amenzii s-a avut în valoare contextul, gravitatea faptei şi intervenţia ulterioară a domnului preşedinte”, a declarat pentru News.ro preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

Acesta a precizat că, după ce şeful statului va primi motivarea acestei hotărâri, va putea ataca decizia în instanţă.

Klaus Iohannis: Decizia CNCD este una profund politică

 

De altfel, într-un comunicat al Administrației Prezidențiale se precizează faptul că hotărârea CNCD va fi constestată.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă.” - se arată în comunicat.

Afirmațiile președintelui Klaus Iohannis despre Ținutul Secuiesc

 

”Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”, a fost declarația președintelui Iohannis.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO