Victor Ponta a semnat protocolul de colaborare cu deputatii minoritatilor

07-05-2012 11:07

Varujan Pambuccian

Premierul desemnat Victor Ponta a semnat, luni, protocolul de colaborare cu deputatii minoritatilor nationale.

Dupa semnarea protocolului dintre PSD si Grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, Ponta a amentionat ca acest acord contine puncte "clare" si care sunt in sprijinul functionarii unui guvern bun pentru Romania si in sprijinul respectarii si protejarii drepturilor minoritatilor nationale.

"Este nevoie, pentru guvern, de o majoritate stabila, pentru a putea sa isi puna in aplicare proiectele, pentru a nu sta tot timpul la un vot sau doua diferenta fata de cei din opozitie", a aratat premierul desemnat.

La randul sau, liderul grupului minotitatilor nationale, Varujan Pambuccian, a precizat ca in protocol au fost mentionate chestiuni cu caracter general, care tin de mentinerea unui echilibru corect intre masurile economice care vor fi luate si masurile sociale.

El a spus ca in protocol este prevazuta reintregirea salariilor, punct la care grupul sau a tinut foarte mult. "Am convenit asupra repararii acelei erori cu celeritate, eroare care tine de CASS", a adaugat acesta.

Pambuccian a spus ca, prin acord, s-a convenit asupra trecerii prin Parlament a Legii cadru pentru minoritatile nationale, ultima lege organica prevazuta in Constitutie care nu exista inca in legislatia romaneasca. Potrivit deputatului, documentul contine, printre altele, mentiuni referitoare la dezvoltarea invatamantului pentru cetatenii apartinand minoritatilor nationale.

Ponta si deputatii minoritatilor au avut si miercuri o intalnire in care liderul PSD ca a facut o propunere oficiala Grupului minoritatilor nationale de a sprijini Guvernul USL, el precizand ca a primit "un acord de principiu" in acest sens de la deputatii acestui grup.

"Daca acest acord de principiu, asa cum cred, va fi confirmat, luni dimineata, inainte de inceperea audierii ministrilor propusi, ma voi afla aici, la sediul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, pentru a semna acest protocol de sustinere a Guvernului", a precizat Victor Ponta.

El a adaugat ca a fost de multe ori in incaperea grupului minoritatilor nationale in calitate de membru al opozitiei. "Am discutat de fiecare data, am agreat lucruri importante cu grupul minoritatilor, inclusiv atunci cand i-am rugat sa participe la votul motiunii de cenzura si imediat dupa votul motiunii de cenzura pentru a le multumi ca au participat", a aratat Ponta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26