Kelemen Hunor: Guvernul Ungureanu va face recurs la decizia instantei in cazul UMF Targu Mures

07-05-2012 11:30

Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca, din cate stie el, Guvernul demis Ungureanu va face recurs, in cursul acestei zile, la decizia instantei de suspendare a aplicarii Hotararii de Guvern privind UMF Targu Mures.

"Din cate stiu, Guvernul in functie va face recurs in cursul acestei zile", a spus Kelemen.

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, sambata, ca "inclusiv Guvernul care este inca in functiune" trebuie sa atace sentinta Curtii de Apel Targu Mures, care a suspendat aplicarea Hotararii de Guvern privind UMF, sustinand ca instanta a facut "un abuz".

Marko Bela a afirmat ca este "ingrijorat" de situatia creata dupa sentinta Curtii de Apel Targu Mures, care a suspendat aplicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF).

"Trebuie sa va spun ca pe mine ma ingrijoreaza discursul legat de invatamantul in limba maghiara in acest moment, ma ingrijoreaza ceea ce se intampla in legatura cu UMF Targu Mures, fiindca, asa cum ati vazut si asa cum am relatat, in acest moment functioneaza foarte multe institutii de invatamant de sine statatoare cu limba de predare maghiara, in Romania. In plus, in cazul UMF nu se vrea o scindare a universitatii, ci crearea unor structuri de decizie in cadrul acesteia. (...) Eu cred ca in primul rand se va cere – si trebuie sa se ceara – stramutarea acestui proces din Targu Mures in alta parte si bineinteles ca trebuie atacata decizia. Vom discuta cu colegii. Inclusiv Guvernul care inca este in functiune, inclusiv Guvernul care pana la investirea noului Guvern este in functiune, dupa parerea mea, trebuie sa atace aceasta decizie", a spus Marko Bela.

El a apreciat ca instanta a facut "un abuz" prin sentinta data in urma cu o zi. Aplicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost suspendata, vineri, in urma unei decizii a Curtii de Apel Targu Mures, care a admis o solicitare in acest sens formulata de conducerea UMF.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Curtii de Apel Targu Mures, instanta a admis, vineri, cererea de suspendare a aplicarii HG 230 din 27 martie 2012, privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26