Inca un scandal in PDL. Cristian Preda a fost exclus din Partidul Democrat Liberal


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 02:06
Data publicarii: Luni 02 Aprilie 2012 13:28
Categorie: Stiri Politice

Asa cum era de asteptat, dupa declaratia facuta de Elena Udrea, europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus astazi din Partidul Democrat Liberal.

Conform unor surse din cadrul partidului, decizia a fost luata cu 30 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva". Hotararea finala ar urma sa fie luata de Consiliul National de Coordonare al PDL.

Decizia a fost luata prin vot secret, in cadrul sedintei Biroului Permanent al PDL, la cererea lui Silviu Prigoana. Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat astazi ca Preda a facut declaratii in ultimii doi ani care au facut mult rau partidului, deoarece i-a atacat pe "greii partidului".

In schimb, dupa sedinta BPN a PDL, Theodor Paleologu a declarat ca el a votat impotriva si ca de multe ori s-a spus in partid "Baga-mi-as in intelectuali".

Initial, Prigoana a anuntat ca renunta la candidatura pentru Primaria Capitalei din partea PDL, deoarece - afirma el - ar fi fost criticat de intelectualii partidului, Theodor Paleologu, Cristian Preda si Theodor Baconschi.

Acum, Paleologu a declarat ca lui Cristian Preda i s-au reprosat declaratiile impotriva lui Emil Boc, precum si sustinerea fata de Nicusor Dan in alegerile pentru Primaria Capitalei. Paleologu a spus ca a votat impotriva excluderea lui Preda. "Nu ma intimideaza nimeni (...) in trecut unii evrei au aflat ca sunt evrei doar atunci cand le-a spus-o cineva. Eu nu impart lumea intre intelectuali si neintelectuali, insa unii mi-au spus ca sunt intelectual intr-un fel care este incalificabil, adica «baga-mi-as in intelectuali». Am auzit-o, din pacate", a spus Paleologu.

El a precizat, ulterior, ca nu a fost folosita aceasta exprimare luni in BPN, dar a tot auzit-o "frecvent, mult prea des". "Atunci cand este acompaniata de o excludere, de o propunere de excludere, nu mai este o gluma facuta la sprit", a spus Paleologu.

El a precizat ca in sustinerea lui Cristian Preda s-au pronuntat, in BPN, fiecare cu nuante proprii, Teodor Baconschi si Valeriu Stoica.

Blaga, intrebat de un jurnalist despre faptul ca Preda era un reformator: De ce nu-l luati dvs.?

Un jurnalist i-a spus lui Vasile Blaga, in legatura cu decizia BPN in privinta excluderii din PDL a lui Cristian Preda, ca europarlamentarul era "un reformator" in partid. Replica presedintelui Senatului fiind: "De ce nu-l luati dumneavoastra?".

Vasile Blaga a precizat ca votul in BPN in privinta excluderii lui Cristian Preda a fost secret. El a spus insa ca nimic nu este mai periculos inaintea unei campanii electorale ca, in afara luptei cu cei din afara partidului, sa le lupti si cu membri ai propriei formatiuni. Un jurnalist i-a spus lui Vasile Blaga ca Preda era "un reformator", presedintele Senatului replicand: "De ce nu il luati la Antena 3?".

Alegeri 2012. Cristian Preda: La Primaria Capitalei voi alege un independent, pe Nicusor Dan
Silviu Prigoana a cerut Biroului Permanent al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda
Elena Udrea:
VIDEO PROTVPLUS.RO