Guvernul va da bani primariilor, dar numai pentru proiecte UE in derulare si achitarea arieratelor


Ultimul update: Luni 27 August 2012 16:36
Data publicarii: Luni 02 Aprilie 2012 12:58
Categorie: Stiri Politice
Mihai Razvan Ungureanu si Gabriel Berca

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a convins coalitia ca fondurile catre administratiile publice sa fie alocate pe baza a doua principii, respectiv pentru proiecte europene in derulare care necesita cofinantare si pentru achitarea arieratelor.

"Primul-ministru a reusit sa convinga liderii coalitiei sa aloce fonduri catre administratiile publice locale pe baza a doua principii, adica pentru proiectele europene care necesita cofinantare si sunt in derulare, respectiv pentru achitarea datoriilor restante, asa numitele arierate. Centralizararile solicitarilor vor fi facute de prefecti, acestia o vor trimite catre Ministerul Administratiei si Internelor, iar ministrul Gabriel Berca o va prezenta premierului. Vreau sa mai subliniez faptul ca alocarile de fonduri vor fi efectuate fara a se tine cont de culoare politica", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Cu toate acestea, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, luni, (intrebat daca la sedinta coalitiei s-a decis alocarea de bani pentru primarii) ca "nu s-a stabilit nimic".

La randul sau, presedintele PDL, Emil Boc, a evitat sa precizeze daca in sedinta coalitiei s-a discutat despre alocarea de bani pentru primarii, el aratand ca la reuniunea coalitiei s-au stabilit "prioritatile coalitiei in plan legislativ, la Senat".

Surse citate de Mediafax sustineau luni ca premierul Ungureanu a iesit suparat din sedinta coalitiei si a cerut ministrilor Justitiei si Finantelor, aflati la discutii, sa paraseasca si ei sala impreuna cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus ca vor veni la vot in Parlament doar daca Guvernul decide anumite alocari bugetare.

"Premierul aproape ca a trantit usa salii in care avea loc, luni, sedinta coalitiei si a spus ca nu raspunde la presiuni. «Nu mai discut in contextul acesta. Faceti presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti si ei la discutii", au relatat sursele politice citate de Mediafax.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO