Încă un scandal din cauza legii offshore. "Ia-le de acolo că le rup". "Ce, eşti în Piaţa Victoriei?”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 14:16
Categorie: Stiri Politice

Şedinţa comisiilor de specialitate de la Camera Deputaţilor, în care se dezbate marţi proiectul legii offshore, a început cu un scandal între parlamentarii Puterii şi cei ai Opoziţiei.

Deputatul PNL Pavel Popescu a lipit pe cabinele aflate în sala de şedinţă mai multe afişe în care liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, prezenta câteva variante ale proiectului de lege, dar care erau diferite faţă de cele dezbătute marţi în Camera Deputaţilor.

Pe afişe, Dragnea apărea prezentând o serie de calcule şi date cu privire la această lege, printre care "impozitul pe veniturile suplimentare - zero", "100% contracte bilaterale, toată producţia - la export", "redevenţe 3 - 13,5%".

Mai mulţi deputaţi din coaliţia de guvernare au ameninţat că rup afişele şi i-au cerut lui Pavel Popescu să nu le mai lipească.

"Ia-le de acolo că le rup", "Ce, eşti în Piaţa Victoriei? Dacă vrei să faci miting, du-te în Piaţa Victoriei", "Să vii în campanie să lipeşti afişe şi pentru mine" - au fost doar câteva dintre replicile adresate de deputaţii Puterii lui Pavel Popescu.

Şedinţa a început în cele din urmă, iar afişele au rămas la locul lor.

Marţi, comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor dezbat proiectul legii offshore.

Dezbaterea este reluată după ce, în urmă cu trei săptămâni, cele trei comisii au adoptat un raport pe această temă. Raportul a fost însă retrimis, în 3 octombrie, comisiilor de către plenul Camerei Deputaţilor pentru a fi redezbătut. Reprezentanţii UDMR şi cei ai ALDE au făcut această solicitare, iar PSD a fost de acord.

Miercurea trecută, PSD şi ALDE au ajuns la un consens în privinţa modificărilor la legea offshore, liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu precizând că, în urma şedinţei din coaliţie, s-a decis ca 50% din producţia de gaz din Marea Neagră să se tranzacţioneze pe bursa din România, iar investiţia celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar.

Decizia a fost luată după o întâlnire a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a liderului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, cu reprezentanţii ALDE - Andrei Gerea şi Toma Petcu.

Deputatul UDMR Szabo Odon a declarat, pentru Agerpres, că reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România şi cei ai PSD au avut discuţii pe tema legii offshore, precizând că, în principiu, formaţiunea nu are o problemă cu prevederile acestei legi, dar doreşte să vadă cifrele oficiale şi vrea ca amendamentele sale să fie acceptate.

La începutul lunii octombrie, parlamentarii au țipat unii la alții, iar cei de la ALDE au plecat din sală afirmând că dezbaterea este “o improvizaţie”, la dezbaterile din comisiile de specialitate pe legea offshore din Camera Deputaților.

Atmosfera a devenit foarte tensionată după ce un deputat s-a simțit jignit când un alt parlamentar din comisie a spus despre el că ar fi ”șocat”.

Deputat PNL Virgil Popescu: ”Băăăi, alo, unde te crezi? Stai așa puțin, nu ne jignești așa”. DETALII aici.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO