"Ieri i-au spus dezbraca-te, azi i-au zis imbraca-te". Cine e cu Ponta si cine il apara pe Geoana

09-11-2011 08:36

Mircea Geoana si Victor Ponta

Dupa scandalul provocat de incercarea de a-l schimba pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, asa cum era de asteptat, s-au format doua tabere - pro si contra Victor Ponta.

Unul dintre cele mai plastice comentarii a fost facut de catre presedintele UDMR Kelemen Hunor, care este de parere ca miscarea PSD de luni a fost "un pic haotica": "Ieri i-au spus dezbraca-te, azi i-au zis imbraca-te" - a spus liderul Uniunii.

-► Europarlamentarul PSD Catalin Ivan, liderul grupului eurodeputatilor social-democrati din Parlamentul European:
"Ieri (luni - n.r.), in Biroul Permanent al PSD decizia a fost clara pentru inlocuirea lui Mircea Geoana de la Senat. Trebuie sa aratam consecventa, nu sa ne razgandim de la o zi la alta. Geoana a incetat de mult sa mai fie un membru PSD de incredere, cu care sa pleci intr-o lupta cu PDL si cu Traian Basescu. PSD nu castiga nimic daca il pastreaza pe Geoana in fruntea Senatului si nici nu pierde nimic daca Geoana pleaca din acest post. Oricum nu aveam functia respectiva. Toate victoriile inregistrate de PSD in Senat nu i se datoreaza lui Geoana, ci grupului nostru parlamentar", a spus Catalin Ivan.

-► Presedintele PSD Alba, Ioan Darzu: "Referitor la posibila excludere a domnului Mircea Geoana, punem spune ca orice hotarare a Biroului Permanent National sau luata cu respectarea statutului PSD trebuie respectata, indiferent ce functie are orice membru de partid in cadrul partidului nostru (…) Ideea este ca hotararile trebuie respectate, statutul PSD trebuie respectat, indiferent de functia pe care o are orice membru in cadrul partidului".

Geoana a anuntat pe Facebook ca ramane in PSD: "Nu plec la alt partid. Incetati cu prostiile!"

-► Presedintele PSD Covasna, Horia Grama: "Eu, personal, cred ca orice i s-ar imputa domnului Geoana ar fi pacat sa pierdem aceasta pozitie la Senat (...) Ar trebui sa ne gandim foarte bine si n-ar trebui sa pierdem aceasta pozitie. (...) Chestiunea aceasta se poate rezolva in interiorul partidului si conflictul sa fie aplanat".

-► Presedintele PSD Suceava, deputatul Catalin Nechifor: "Despre situatia creata in jurul presedintiei Senatului cred ca, cu cat discutam mai mult in interiorul partidului si mai putin in afara lui, cu atat este mai bine pentru PSD. Situatia actuala economica a Romaniei nu depinde de PSD, iar cei vinovati sunt in alta parte. Fermitatea si unitatea PSD vor putea sa scape Romania de PDL".

-► Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan: "Decizia BPN al PSD si a grupului parlamentar din Senat in cazul Mircea Geoana trebuie dusa pana la capat si respectata, pentru ca altfel tot timpul vor aparea discutii in partid. Nu putem lucra pe mai multe fronturi in partid, ci este nevoie de unitate si de respectarea deciziilor conducerii PSD. Daca s-a decis ceva in BPN, parerea mea este ca trebuie sa se respecte".

-► Liderul PSD Constanta, Radu Mazare: "Ati vazut ca nu m-am bagat, nu prea imi place povestea aia de la Bucuresti. N-am urmarit indeaproape sa vad ce se intampla, dar se intampla niste lucruri acolo care nu sunt normale, care nu-mi plac, nu stiu, sunt niste tiganeli care n-ar trebui sa existe. Pai, in PSD, nu de PSD vorbim, din partea lui Geoana, a conducerii, ca a depus cerere, ca n-a depus cerere, ca ala a vorbit in numele partidului, ca n-a vorbit, o tiganeala romaneasca despre care nici nu-mi face placere sa vorbesc (...) Am spus ca trebuie sa se retraga dupa ce a pierdut presedintia, daca va mai aduceti aminte. Mi se parea o chestiune normala si corecta sa se retraga atunci din functia de presedinte si sa nu mai candideze. Adica omul sa recunoasca faptul ca n-a fost o reusita, ca n-a luat presedintia si ca atare sa se retraga si sa lase loc altuia, asa se face in viata".

"Este bine sa nu mai fie tiganie, acest circ. Deocamdata, acest circ este in ograda PSD si il fac Geoana cu actuala conducere a PSD. Cine ar putea sa plece: sa plece Geoana sau sa plece actuala conducere? Eu prefer sa plece Geoana, ca Geoana a mai fost o data sef si am vazut ce rezultate a dat. Daca si astia vor da rezultate la fel ca Geoana si astia trebuie sa ia drumul lui Geoana, ca sunt la conducerea partidului", a afirmat Radu Mazare.

Adrian Nastase: PSD nu va mai continua demersul pentru revocarea lui Geoana

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO