Geoana a anuntat pe Facebook ca ramane in PSD: "Nu plec la alt partid. Incetati cu prostiile!"

08-11-2011 13:22

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a postat, marti seara, pe pagina sa de Facebook, mesajul "Vreau sa pun punct speculatiilor. Nu plec din PSD la niciun alt partid. Incetati cu prostiile!".

"Vreau sa pun punct speculatiilor. Nu plec din PSD la niciun alt partid. Incetati cu prostiile!", a scris Geoana pe Facebook, în jurul orei 18.15.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, raspunzand unei intrebari, ca Mircea Geoana nu mai are loc in formatiunea social-democrata. 

Intrebat daca Geoana mai are loc in PSD, Victor Ponta a raspuns: "Nu, nu mai are loc in PSD".

El a adaugat ca luni s-a vazut ca Mircea Geoana este sustinut de putere.

"Din acest punct de vedere, ieri a fost o zi foarte utila", a mai spus Ponta.

BPN al PSD a decis, luni, inlocuirea lui Mircea Geoana in functia de presedinte al Senatului cu Titus Corlatean. Imediat dupa sedinta BPN in care decizia a fost luata, in absenta lui Geoana si cu doar un vot impotriva, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat.

La reuniunea grupului, la care a fost prezent si Geoana, decizia a fost din nou supusa la vot, fiind inregistrate cinci abtineri si niciun vot impotriva.

Dupa sedinta grupului, Mircea Geoana a declarat ca decizia este "pripita si nejustificata", ca aceasta face rau partidului si este determinata de "interese meschine".

Geoana a apreciat ca decizia conducerii PSD reprezinta "o greseala strategica", pentru ca aceasta va duce la pierderea de catre social-democrati a pozitiei de presedinte al Senatului.

El a adaugat ca, de fapt, "va fi oferita pe tava" aceasta functie puterii.

Luni dupa-amiaza, PSD a solicitat oficial, in plenul Senatului, condus de Mircea Geoana, inlocuirea acestuia din functie cu senatorul PSD Titus Corlatean.

Luni nu a fost luata nicio decizie in plenul Senatului, sedinta fiind suspendata dupa ce parlamentarii PDL si UNPR au plecat de la lucrari, in timpul unei pauze.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca prin refuzul de a accepta decizia BPN de inlocuire de la presedintia Senatului, Mircea Geoana s-a situat clar in afara partidului.

"Mircea Geoana a aratat astazi (luni, n.r.) foarte clar ca nu mai este in PSD, nerespectand nici decizia grupului PSD din Senat, nici decizia Biroului Permanent. Prin nerespectarea lor, Geoana s-a situat foarte clar in afara partidului. Un al doilea element pozitiv a ceea ce s-a intamplat astazi in plenul Senatului este ca s-a vazut foarte clar care sunt in realitatea sustinatorii lui Geoana: Serban Mihailescu de la UNPR si Cristian Radulescu de la PDL", a declarat Ponta.

Surse din partid au declarat, luni, pentru Mediafax, ca Victor Ponta va face, marti, o sesizare catre Comisia de Integritate Morala si Arbitraj a partidului in cazul Mircea Geoana, care risca excluderea din PSD.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26