Adrian Nastase: PSD nu va mai continua demersul pentru revocarea lui Geoana

08-11-2011 13:43

Adrian Nastase si Mircea Geoana - COVER

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca, in conditiile in care nu s-a acceptat ca grupul PSD din Senat sa il inlocuiasca pe Mircea Geoana, social-democratii nu vor continua acest demers.

Nastase a explicat ca, potrivit deciziilor Curtii Constitutionale, ar trebui ca grupul parlamentar care a propus presedintele Senatului sa nominalizeze si inlocuitorul acestuia.

El a adaugat ca, in conditiile in care acest lucru nu a fost acceptat, la Senat, pentru inlocuirea de catre PSD a lui Geoana, formatiunea social-democrata nu va continua demersurile pentru revocarea acestuia.

Adrian Nastase a mai spus ca, daca s-ar ajunge la revocarea din functie a lui Mircea Geoana, ar exista riscul ca sefia Senatului sa fie preluata de PDL. Intrebat daca Geoana mai are loc in PSD, Nastase a evitat un raspuns transant, precizand ca relatia lui Geoana cu PSD este o alta problema, care se va discuta in zilele urmatoare in partid.

Pe de alta parte, Victor Ponta a precizat ca PSD va persista in incercarea de inlocuire a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, dar nu va da curs niciunei incercari de revocare, proces care ar duce la pierderea functiei de catre PSD.

"Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a partidului va analiza incalcarile statutare comise de domnul Mircea Geoana si va propune sanctiunile care se impun. Precizam ca PSD va persista in incercarea de inlocuire a domnului Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului cu domnul Titus Corlatean, in conformitate cu Decizia 601 din 14 noiembrie 2005 a Curtii Constitutionale, precum si cu votul din Biroul Permanent National. De asemenea, precizam ca PSD nu va da curs, asa cum se sugereaza in prezent, nici unei incercari de revocare din functie a domnului Mircea Geoana, proces care ar duce la pierderea functiei de catre PSD". - se arata intr-un comunicat al PSD.

Ce prevad Curtea Constitutionala si Regulamentul Senatului despre procedura legala de schimbare a lui Mircea Geoana

Acest lucru a fost intarit si de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a spus ca situatia "va ramane asa cum este acum".

"Discutiile care au avut loc in Senat luni au aratat ca postul de presedinte al Senatului ar trebui mai intai vacantat si abia apoi numit alt reprezentant al PSD. Asta ar insemna un nou vot in plen, ceea ce schimba datele problemei. Exista riscul ca PSD sa piarda functia, pentru ca PDL si UNPR si UDMR au mai multe voturi. Asa ca PSD nu va merge pe varianta vacantarii postului de presedinte prin revocarea lui Geoana, iar situatia va ramane asa cum este acum", a declarat presedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a aratat ca decizia BPN al PSD de a-l inlocui pe Geoana cu Corlatean a fost luata ca reactie la "comportamentul" acestuia. "El nu s-a adaptat la situatia din PSD, de cand a pierdut functia de presedinte al partidului. A suferit, in urma cu un an, o sanctiune cu suspendarea, apoi am avut o discutie cu el ca sa revina la normal, dar el a continuat sa se distanteze de partid, si prin actiuni si prin declaratii publice", a mai spus Iliescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26