Hrebenciuc, in stenogramele DNA: "Boss, sa nu fie Liviu". Ce ii deranja in 2014 pe liderii PSD la Liviu Dragnea

Dată publicare: 18-12-2016 12:50
Dată actualizare: 21-12-2016 01:01


Hrebenciuc si Dragnea

 Viorel Hrebenciuc, odinioara eminenta cenusie a PSD, ar fi anticipat inca de acum 2 ani problemele pe care le are acum Liviu Dragnea si ar fi incercat sa il impiedice sa ajunga seful partidului. 

"Boss, pentru mine, cum sa-ti spun tie, sa nu fie Liviu!” Asta ii spunea, in urma cu mai bine de 2 ani, Viorel Hrebenciuc lui Dan Sova, intr-o conversatie interceptata de procurorii DNA si anexata la dosarul de trafic de influenta. Dialogul era de fapt o negociere – Sova voia sa ajunga liderul PSD in „epoca post Victor” – adica dupa Ponta – dar si sa promoveze amnistia si gratierea politicienilor cu probleme penale, iar Hrebenciuc ii promitea sprijinul sau.

Sova: In legatura cu epoca post Victor, toata lumea cu care am vorbit, toata lumea merge cu mine. Nu il vor pe Liviu in primul rand.

Hrebenciuc: Asta este problema.

Sova: Este negativ.

Hrebenciuc: Boss, pentru mine, cum sa-ti spun tie, sa nu fie Liviu! in rest, nu am o problema, practic si normal ca ma focusez pe tine, stii.

"Mare noroc pentru unii este ca prostia inca nu e infractiune in Romania. Asta e marele noroc al lor", a comentat ulterior Dragnea, dupa publicarea acestor stenograme.

Cei doi politicieni discutau si despre legea in baza careia a fost condamnat Liviu Dragnea, 78/2000.

Hrebenciuc: Aia e lege facuta de Stoica in 2000, atunci am aprobat-o ca tampitii. Pana acum cativa ani lumea nu baga in seama, nici procurorii nu se uitau la ea. Nastase a fost prima victima a acestei legi. E un articol 13 care spune asa: influentarea in calitate de sef- nu sef...

Sova: De partid.

Hrebenciuc: ...de partid’ nu stiu ce, organizatie si altele, nu numai partid, influentarea si luarea deciziilor, cum e trecut acolo, pentru obtinerea de foloase necuvenite, bani sau bunuri pentru sine sau pentru altul.

Sova: Asa l-au bagat si pe Liviu cu referendumul.

Hrebenciuc: Exact. Si atunci, boss, asta este un articol doborator: orice telefon care il dam - ca eu am zis asta in Biroul Permanent si Mediafax a preluat-o anul trecut, intelegi? Am zis, domne, pe aceasta lege, Dane, orice telefon il dai, este influentare. Daca eu sun pentru un primar din colegiul, noi trebuie sa lamurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, daca ma bat pentru un primar sa ii dau bani la drum - ca pe urma ma vad oamenii acolo, nu? Ma iau de guler ca nu rezolv cu drumul. E, in momentul acela e influentare!

Sova: Da, da.

Hrebenciuc: Deci, automat, suntem beliti.

Sova: Toti!

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO