Guvernul Ponta este gata: "L-am stabilit pe drum spre Brasov, cu Antonescu"

Vicotor Ponta

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, sambata, la evenimentul lansarii candidatilor USL Bistrita-Nasaud, ca a stabilit schema Guvernului in cursul diminetii, impreuna cu Crin Antonescu, pe drum spre Brasov.

Victor Ponta s-a adresat persoanelor adunate in Sala Polivalenta din Bistrita, liberali, social-democrati si conservatori, spunand ca Guvernul Ungureanu a cazut fiindca parlamentarii celor trei partide au fost uniti si nu s-au lasat cumparati, potrivit Mediafax.

"Nu s-a lasat niciunul cumparat, nu a tradat niciunul, nu s-a gandit niciunul ca poate e mai bine pentru PSD sau pentru PNL si PC, pentru Ponta si Antonescu. Exista o singura explicatie pentru victoria noastra de ieri (vineri - n.r.) si pentru victoria dumneavoastra la locale si parlamentare: sa fiti uniti si sa le aratati oamenilor ca, pentru ei, treceti peste tot ce inseamna interes, orgoliu sau ambitia dumneavoastra", a declarat Ponta.

El a relatat ca are o relatie extraordinara cu ceilalti doi copresedinti ai USL si a dat ca exemplu o scena de sambata dimineata.

"Astazi (sambata - n.r.), de dimineata, pe drumul spre Brasov, cu Crin Antonescu, am stabilit schema Guvernului si chiar si o mare parte dintre oamenii care vor conduce ministerele. Nu avem nevoie nici de negocieri, nici de targuieli, nici de cine stie ce proportii intre PSD-PNL-PC.

Citește și
Victor Ponta
Victor Ponta: Vor fi 16 ministere si 20 de membri - nu voi schimba structura guvernamentala
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Am facut aceasta lista cu un singur gand: in urmatoarele sase luni, Guvernul USL este obligat sa fie cel mai competent Guvern pe care l-a avut Romania si, mai mult decat orice, cel mai cinstit Guvern pe care l-a avut Romania", a declarat Victor Ponta.

Premierul desemnat a spus ca, pentru el, ca om al legii, cinstea vine chiar si inaintea competentei. "Daca esti cinstit, poti sa inveti, dar degeaba esti competent daca vrei sa vii intr-o functie doar ca sa furi si sa te imbogatesti. Si pot sa va garantez, pentru ca eu cred ca acest Guvern pe care eu il voi propune Parlamentului si Romaniei va fi, repet, cel mai cinstit Guvern pe care Romania l-a avut", a subliniat Victor Ponta, in aplauzele celor prezenti.

El a declarat ca este un mare avantaj ca USL are o conducere tripartita, formata din el, Crin Antonescu (PNL) si Daniel Constantin (PC), fiindca, in felul acesta, pot fi in mai multe locuri si pot vorbi cu mai multi oameni. "Nu cred ca un singur om poate sa le stie pe toate si ca un singur om poate face toate lucrurile in Romania, dar cred ca trei oameni cinstiti si trei oameni prieteni pot sa va indemne pe dumneavoastra, sa va convinga ca puteti sa lucrati impreuna pentru binele comunitatii dumneavoastra, pentru binele acestei tari", a declarat Ponta.

El a afirmat ca toata lumea il intreaba daca USL va da pensii si salarii. "O sa facem si lucrul acesta, dar cel mai important este sa le redam romanilor speranta ca, in tara lor, pot sa traiasca, ca in tara lor statul - si Guvernul - nu este un dusman al lor, ci este un servitor al lor pentru a aplica legile si a-si face datoria fata de ei. Cred ca putem sa facem lucrul acesta impreuna, fiind prieteni, colegi si crezand in aceleasi valori", a spus Ponta.

La lansarea candidatilor USL Bistrita-Nasaud pentru alegerile locale au participat peste 3.000 de membri ai celor trei partide, intre cei prezenti fiind si Ioan Rus, Ioan Mircea Pascu, Nicolae Banicioiu si Dan Sova, din partea PSD.

Cu acest prilej au fost prezentati toti candidatii USL la functii de primari, respectiv cei care candideaza la functii de consilieri locali la Bistrita si judeteni.

Lista noului Guvern va fi facuta publica in 1 mai, a anuntat, sambata, la Brasov, premierul desemnat Victor Ponta, precizand ca la Agricultura il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a spus ca spera ca noul guvern sa poata fi prezentat Parlamentului in 7 mai. El nu a dorit sa faca publice nume ale viitorilor ministri, singura dezvaluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus ca il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Un milion de noi locuri de munca si programul
Un milion de noi locuri de munca si programul "Prima piscina". Promisiunile USL pentru romani

USL a lansat, pana acum, sapte programe constuind viziunea sa despre economie, educatie, administratie, agricultura, turism, mediu si energie.

Victor Ponta: Vor fi 16 ministere si 20 de membri - nu voi schimba structura guvernamentala
Victor Ponta: Vor fi 16 ministere si 20 de membri - nu voi schimba structura guvernamentala

Presedintele PSD, Victor Ponta, desemnat premier, a declarat ca intre el si seful statului, Traian Basescu, poate exista o relatie constitutionala, institutionala si legala.

Ce spunea Traian Basescu la Pro TV despre un premier al USL in urma cu mai putin de doua luni
Ce spunea Traian Basescu la Pro TV despre un premier al USL in urma cu mai putin de doua luni

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, presedintele Traian Basescu a fost intrebat ce decizie ar lua in cazul in care USL ar avea majoritate in Parlament si daca ar desemna un premier din partea acestei aliante.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.