Hossu: Basescu a cerut Guvernului sa nu valideze scrisoarea catre FMI!

11-05-2010 00:00

UPDATE: Nimic nu mai este sigur in acest moment! Dupa ce a anuntat reducerea cu 25% a salariilor din sistemul bugetar si cu 15 procente a pensiilor, presedintele ne spune ca totul se poate renegocia.

Declaratia a fost facuta dupa aproape 4 ore de consultari cu Guvernul, sindicatele si patronatele, dar fara liderii opozitiei. Seful statului a cerut Executivului sa nu valideze inca scrisoarea de intentie catre FMI, care urmeaza sa mai fie discutata.

Daca masurile de austeritate vor fi modificate radical este posibil ca expertii americani sa se intoarca de urgenta la Bucuresti.

"Sigur, oricand se poate relua negociere. Deci orice se poate renegocia, dar vreau sa stiti ca este si o chestiune de timp si oricum trebuie sa raspundem cum reducem cheltuielile bugetare", a declarat presedintele Traian Basescu.

"Vineri, la ora 10.00 a fost convocat Consiliul Economic si Social, care sa reanalizeze scrisoarea si sa propuna modificari ", a declarat presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Asta inseamna ca nimic din ce a anuntat presedintele acum 5 zile nu mai este batut in cuie: nici reducerea salariilor cu 25% si nici a pensiilor cu 15. In sedinta de Guvern de miercuri, Executivul ar fi trebuit sa aprobe scrisoarea de intentie, cu toate masurile de austeritate si sa o trimita apoi spre Washington.

Potrivit unor surse sindicale, in timpul discutiilor presedintele a cazut de acord ca toate masurile sa fie rediscutate in Consiliul Economic si Social din aceasta sapatamana: "Fara avizul CES o sa cer sa nu se aprobe scrisoarea de intentie si o sa chem FMI din nou la negocieri, dar sa va asumati consecintele dramatice", le-ar fi spus seful statului sindicalistilor.

In spatele usilor inchise, discutiile au fost aprinse, mai ales catre final. Traian Basescu i-a avertizat pe sindicalisti ca sunt vinovati pentru situatia de acum.

Consiliul Economic-Social este format din patronate, sindicate si guvern si dezbate toate proiectele de acte normative.


VIDEO PROTVPLUS.RO