Gitenstein: Am constatat progrese in domeniul judiciar

Dată publicare: 01-04-2011 00:05
Dată actualizare: 11-07-2012 09:35


Mark Gitenstein

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca a constatat progrese in ceea ce priveste sistemul de politie, magistratii si in general in sistemul judiciar din Romania, dar a sustinut ca aceste progrese nu sunt suficiente.

"Categoric am vazut progrese in sectorul anticoruptie. Am discutat cu colegii mei ambasadorii din Canada si Marea Britanie si am urmarit toti trei faptul ca s-au realizat progrese. Sunt aceste progrese suficiente? Nu", a comentat ambasadorul.

El a mentionat progresele inregistrate in ceea ce priveste sistemul de politie si de magistratura, precum si reforma sistemului judiciar, apreciind ca adoptarea Legii ANI a fost de asemenea un moment de cotitura.

"Am vazut progrese serioase privind politia si procurorii si pentru prima oara vad niste progrese in ceea ce priveste sistemul judiciar. Cred ca reactivarea prevederilor Legii ANI a fost un important moment de cotitura, iar cel mai recent raport MCV a mentionat aceste lucruri", a spus ambasadorul.

El a precizat ca, mai mult decat comunitatea internationala, romanii trebuie sa fie cei care doresc progrese privind predictibilitatea, transparenta si lupta anticoruptie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO