Baconschi spune ca doreste schimbarea denumirii si emblemei PDL

Dată publicare: 30-03-2011 23:44
Dată actualizare: 09-05-2012 11:47
Sursa: Mediafax


Teodor Baconschi

Teodor Baconschi a declarat ca ia in calcul, la motiunea la care lucreaza pentru Emil Boc in persepctiva alegerilor din PDL, schimbarea denumirii si a emblemei partidului, mentionand ca demersul ar fi oportun.

Toader: Nu am informatii despre o demisie a lui Boc pana la Paste

Boc si Blaga: Ne-am atacat noi vreodata? Nu va faceti probleme

Baconschi a spus ca ar recomanda schimbarea denumirii PDL in Partidul Popular, precizand ca exista insa o formatiune in Romania cu aceasta titulatura.

"Eu as fi recomandat schimbarea numelui partidului in Partidul Popular. Se pare ca o formatiune microscopica si adjudecat aceasta titulatura la Tribunal si nu mai e disponibila dar ar fi bine sa insistam incepand cu numele partidului pe aceasta directie populara, de centru-dreapta", a spus el, intrebat daca i se pare necesara schimbarea titulaturii, cum ar intentiona Vasile Blaga.

Intrebat explicit daca ia in calcul, in contextul motiunii la care lucreaza cu Emil Boc, schimbarea denumirii PDL, Baconschi a spus ca are in vedere "si emblema partidului": "Si a emblemei, care este in cel mai bun caz un anacronism".

Emil Boc si Vasile Blaga au decis sa isi anunte candidaturile la sefia PDL in aceeasi zi, cel mai probabil pe 11 aprilie, noteaza ziarul "Gandul", precizand ca seful statului si-ar dori, potrivit unor surse, ca premierul sa demisioneze inainte de anuntul privind cursa pentru sefia partidului.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO