Gabriel Oprea: “Mi-a zis cineva ‘Nu iti mai da demisia tot timpul’”. Ce spunea vicepremierul acum 4 luni

×
Codul embed a fost copiat

Vicepremierul Oprea este presat de opozitie, dar si de unele ONG-uri, sa isi dea demisia daca nu poate justifica folosirea coloanei oficiale, care a dus la un accident fatal. Liderul UNPR vorbea insa inca din iunie despre conditiile in care s-ar retrage.

Acum 4 luni, invitat la “Dupa 20 de ani”, vicepremierul Oprea vorbea despre demisie, in contextul cazurilor lui Victor Ponta si Dan Sova. “Fiecare face cum considera”, spunea Gabriel Oprea atunci. „Eu cred ca este dreptul si vointa fiecarui senator sa decida in cazul lui. Eu stiu ce as face in cazul meu, de exemplu. Eu unul mi-as da demisia, daca ma intrebati pe mine, intr-o astfel de situatie”.

Liderul UNPR afirma atunci ca demisia premierului Ponta nu ar fi „benefica pentru Romania”, dar si ca „pe de alta parte, este decizia lui Victor Ponta. A primit votul colegilor, este democratic. Pe de alta parte, exista un articol in Constitutie, care spune ca “un om este vinovat sau nevinovat printr-o hotarare definitiva si irevocabila a instantei”. Sunt oameni care isi dau demisia intr-o secunda. Eu mi-am dat demisia de mai multe ori, de la Interne, din mai multe functii. Pana mi-a zis unul, “nu iti mai da demisia tot timpul, totusi”.

Institutul pentru Politici Publice a solicitat opozitiei parlamentare si PSD ca, in situatia in care, pana luni, 26 octombrie, vicepremierul Gabriel Oprea nu demisioneaza din Guvern si din Parlament, sa initieze o Comisie parlamentara de ancheta. Si Opozitia i-a cerut demisia daca nu prezinta clarificari asupra circumstantelor accidentului din coloana sa oficiala.
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Toate incercarile premierului Ponta de a nu comenta accidentul din coloana lui Oprea.
Toate incercarile premierului Ponta de a nu comenta accidentul din coloana lui Oprea. "Poate vorbesc in chineza?!"

Victor Ponta a facut tot ce a putut pentru a evita un raspuns pe subiectul ultimelor zile: moartea unui politist ce insotea coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

Doi agenti din coloanele oficiale ale vicepremierului Gabriel Oprea au avut pana acum accidente. Interviu cu un politist
Doi agenti din coloanele oficiale ale vicepremierului Gabriel Oprea au avut pana acum accidente. Interviu cu un politist

VIDEO. Avea dreptul Gabriel Oprea sa beneficieze de coloana oficiala din partea Brigazii de Politie Rutiera? Cum s-a ajuns ca politistul Bogdan Gigina sa foloseasca motocicleta in conditii meteo nefavorabile si cu cel putin 100 de km/ora?

In ce conditii avea vicepremierul Oprea dreptul la coloana oficiala. Martorii spun ca mergea, pe ploaie, cu peste 100km/h
In ce conditii avea vicepremierul Oprea dreptul la coloana oficiala. Martorii spun ca mergea, pe ploaie, cu peste 100km/h

Tanarul politist care a murit intr-o groapa sapata cu avizul autoritatilor conducea in trafic coloana oficiala a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.