Gabriel Oprea: “Mi-a zis cineva ‘Nu iti mai da demisia tot timpul’”. Ce spunea vicepremierul acum 4 luni


Ultimul update: Marti 27 Octombrie 2015 07:08
Data publicarii: Sambata 24 Octombrie 2015 15:38
Categorie: Stiri Politice

Vicepremierul Oprea este presat de opozitie, dar si de unele ONG-uri, sa isi dea demisia daca nu poate justifica folosirea coloanei oficiale, care a dus la un accident fatal. Liderul UNPR vorbea insa inca din iunie despre conditiile in care s-ar retrage.

Acum 4 luni, invitat la “Dupa 20 de ani”, vicepremierul Oprea vorbea despre demisie, in contextul cazurilor lui Victor Ponta si Dan Sova. “Fiecare face cum considera”, spunea Gabriel Oprea atunci. „Eu cred ca este dreptul si vointa fiecarui senator sa decida in cazul lui. Eu stiu ce as face in cazul meu, de exemplu. Eu unul mi-as da demisia, daca ma intrebati pe mine, intr-o astfel de situatie”.

Liderul UNPR afirma atunci ca demisia premierului Ponta nu ar fi „benefica pentru Romania”, dar si ca „pe de alta parte, este decizia lui Victor Ponta. A primit votul colegilor, este democratic. Pe de alta parte, exista un articol in Constitutie, care spune ca “un om este vinovat sau nevinovat printr-o hotarare definitiva si irevocabila a instantei”. Sunt oameni care isi dau demisia intr-o secunda. Eu mi-am dat demisia de mai multe ori, de la Interne, din mai multe functii. Pana mi-a zis unul, “nu iti mai da demisia tot timpul, totusi”.

Institutul pentru Politici Publice a solicitat opozitiei parlamentare si PSD ca, in situatia in care, pana luni, 26 octombrie, vicepremierul Gabriel Oprea nu demisioneaza din Guvern si din Parlament, sa initieze o Comisie parlamentara de ancheta. Si Opozitia i-a cerut demisia daca nu prezinta clarificari asupra circumstantelor accidentului din coloana sa oficiala.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO