Traian Basescu a redevenit presedinte, insa doar de partid. Ce spune Vasile Blaga despre o posibila colaborare PNL-MP

×
Codul embed a fost copiat

Cei peste 5000 de delegati prezenti sambata la Sala Palatului au votat infiintarea formatiunii politice Miscarea Populara si l-au ales presedinte pe Traian Basescu.

Votul a avut loc prin procedura deschisa, iar fostul presedinte al Romaniei a multumit celor care l-au votat si a adaugat ca modernizarea Romaniei trebuie sa continue.

In cadrul lucrarilor congresului au loc alegeri pentru presedintia partidului, pentru membrii Consiliului Executiv National, precum si pentru membrii Comisiei de cenzori si ai Comisiei de Arbitraj si Integritate.

Traian Basescu a fost singurul candidat la sefia formatiunii, cu motiunea politica "Romania mea". Sigla formatiunii este o inima conturata cu verde si albastru avand in mijloc pe fond alb initialele MP scrise cu albastru.

In privinta unei potentiale colaborari cu PNL, liderul liberal Vasile Blaga a declarat ca aceasta nu e posibila, dupa atacurile lansate in trecut de Basescu la adresa fostilor colaboratori.

Citește și
Traian Basescu
Traian Basescu a scapat de un proces. Curtea de Apel a respins plangerea revolutionarului Ion Ciochina
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Sinteza declaratiilor lui Traian Basescu:

- A venit si timpul unei schimbari in clasa politica.

- Poate fi un paradox, in acelasi timp poate fi si o explicatie, ca e pacat sa plec cu experienta acumulata in cele mai inalte functii ale statului roman fara sa nu o impartasesc. Va rog sa ma credeti ca atunci cand m-am decis sa conduc aceasta motiune a fost o decizie dupa multe luni de zile de discutii, dar mai ales cu sotia si cu fiicele. Trebuie sa va spun ca mi-a fost foarte greu sa le conving, dar pana la urma am reusit. Daca am convins atatia romani sa ma voteze, am convins-o si pe sotie.

- In fruntea unei motiuni se aseaza un roman care nu mai vrea nimic pentru el. Dar vreau sa conducem acest partid pentru ceea ce a ramas nefacut in cei 10 ani petrecuti la Cotroceni. Asa cum am spus la incheierea mandatului, am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am invins definitiv.

- Sa nu credeti ca intamplator am avut parte de 2 suspendari. Dar am reusit dintr-un singur motiv, nu am facut niciodata compromisuri pe sub masa cu nimeni, orice compromis am facut a fost public, chiar si cu dragul meu PD si PDL, dar asta-i viata. Au acum un pedigree de vreo 150 de ani, uitand ca aveau propria glorie, un partid care a dat primarul Capitalei, a dat de 3 ori primarul Clujului si de 2 ori presedintele Romaniei. Aveau propria lor istorie, care nici macar partidele cu 150 de ani istorie nu au reusit sa o acumuleze.

- Am hotarat ca motiunea pe care o conduc sa se numeasca Romania mea, chiar si domnisoarele de la Actualitati cand o vor citi-o vor spune Romania mea. A venit timpul sa spunem ca suntem mandri ca suntem romani. Romanii nu sunt cu nimic mai prejos decat nemtii, decat belgioenii, decat olandezii ... si acest lucru trebuie sa-l spunem tutoror. Trebuie sa nu ne mai fie rusine sa vorbim de patriotism.

- I-am avertizat pe toti prim-ministrii ca bugetele armatei sunt foarte mici, la CSAT.

- Trebuie sa intelegem ca cel mai important element al apararii nationale este capacitatea de descurajare. Ganditi-va la situiatia in care, sa spunem, o mare putere vecina ne trimite omuleti verzi. pai pana se mobilizeaza aliatii, tu trebuie sa fii capabil sa-ti aperi teritoriul national, timp de 6, 9, 15 zile. Acest lucru noi nu-l intelegem inca si nici romanii.

- Nu vrea sa-l scuz pe Boc. Boc a avut vai mama lui criza financiara.

- In Marea Neagra s-a declansat o cursa a inarmarii. In Crimeea se pot depozita echipamente militare extrem de sofisticate. Securitatea este elementul de la care poti sa pleci, ca sa asiguri prosperitatea unei natiuni.

Pe 10 octombrie 2015, a doua zi dupa ce s-a inscris in Partidul Miscarea Populara, fostul presedinte Traian Basescu afirma, la Colegiul National al formatiunii, desfasurat la Sinaia, ca nu ii place actuala denumire a PMP si recomanda schimbarea in "Miscarea Populara".

''Pregatim congresul, e foarte important, trebuie sa fie un congres de relansare a partidului si sa aiba si semnificatia lui in schimbarea denumirii. Mie nu imi place PMP, ma consult cu voi, eu zic sa fie 'Miscarea Populara', fara 'P' in fata'', spunea atunci Traian Basescu.

Surse: Traian Basescu va fi ales presedintele partidului

Fostul presedinte Traian Basescu va fi ales, sambata, presedintele Miscarii Populare, iar Eugen Tomac, actualul presedinte al PMP, isi va asuma functia de presedinte executiv, spun surse din interiorul partidului, citate de Adevarul.

Elena Udrea, primul presedinte ales al PMP, nu va candida pentru nicio functie de conducere in noua formatiune politica.

„Elena Udrea nu va mai avea niciun rol in partid. Stim si noi ca altfel nu vom reusi sa devenim o forta pe zona de dreapta“, au declarat surse din interiorul partidului, pentru Adevarul.

Echipa lui Traian Basescu va fi completata cu vicepresedintii partidului: Cristian Diaconescu, fostul sau consilier prezidential, fost ministru de Externe, Siegfried Muresan, purtatorul de cuvant al PPE, Dorel Onaca, secretar general al PMP.

Obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din 2016 va fi obtinerea a 20% din voturi.

PNL refuza colaborarea
Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sambata, la Buzau, ca este exclusa o colaborare a PNL cu Miscarea Populara condusa de Traian Basescu. ''O colaborare cu Traian Basescu este 'Nu categoric'. Am inteles ca din nou vorbeste de dragul PDL. Eu tin minte ca vorbea de la perdea 'Adio PDL!' si eram, nici mai mult nici mai putin, decat FSN-isti inraiti. Mai tin minte ca in timpul campaniei electorale, dupa ce noi democratic l-am desemnat pe dl Iohannis drept candidatul nostru si ne-am incolonat toti in spatele domniei sale, mi-a spus textual 'Vasile puteai sa gasesti pe cineva mai bun', adica pe Ponta probabil'', a spus Blaga, intr-o conferinta de presa.

Vasile Blaga i-a atras atentia fostului sau sef de partid ''sa nu-si faca iluzii ca fostii democrati vor pleca din PNL''. ''E ceva ce am mai vazut in politica, daca dansul isi face mari ganduri ca isi va intari partidul cu oameni care vor merge din vechiul partid catre domnia sa se insala. Cei care au avut de gand sa mearga, au plecat'', a mentionat Blaga.

Cu ocazia Congresului de constituirea a Miscarii Populare, de sambata, Traian Basescu, ales liderul formatiunii, a facut un apel ca cei care au fost langa el de-a lungul timpului sa i se alature. "Va asigur ca am si energie si dorinta sa continuam procesele de modernizare a Romaniei. Mai am o sugestie, cei care in viata lor au fost alaturi de mine si inca mai simt ca mai vor sa fie alaturi de mine sa nu ezite de oriunde s-ar afla sa vina la Miscarea Populara", a spus Basescu

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Mesajul lui Basescu pentru Iohannis si Ponta:
Mesajul lui Basescu pentru Iohannis si Ponta: "Va cer public sa anuntati ca Romania nu primeste niciun refugiat"

Fostul presedinte Traian Basescu le-a cerut lui Klaus Iohannis si Victor Ponta sa anunte public faptul ca Romania nu va lua niciun refugiat, asta desi Comisia Europeana a anuntat ca, potrivit cotelor obligatorii votate si la JAI.

Traian Basescu a scapat de un proces. Curtea de Apel a respins plangerea revolutionarului Ion Ciochina
Traian Basescu a scapat de un proces. Curtea de Apel a respins plangerea revolutionarului Ion Ciochina

Curtea de Apel Bucuresti a respins marti plangerea revolutionarului Ion Ciochina la solutia procurorilor de a nu-l trimite in judecata pe fostul presedinte Traian Basescu pentru uzurpare de calitati oficiale.

Cate persoane l-au sunat pe Traian Basescu si ce i-au reprosat, dupa ce si-a facut public numarul de telefon mobil
Cate persoane l-au sunat pe Traian Basescu si ce i-au reprosat, dupa ce si-a facut public numarul de telefon mobil

Fostul presedinte Traian Basescu, care s-a inscris vineri in Partidul Miscarea Populara, a declarat, sambata, la Sinaia, la Colegiul National al partidului, ca nu ii place actuala denumire a formatiunii.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.