Fostul presedinte Traian Basescu, mesaj catre premierul propus Sevil Shhaideh: "Va rog, nu acceptati nominalizarea"

22-12-2016 10:05

Traian Basescu

Presedintele PMP, Traian Basescu, ii solicita premierului propus de PSD, Sevil Shhaideh, sa nu accepte functia, sa nu fie ''parte a unui joc politic'' ce nu ii apartine.

''Pentru doamna Sevil Shhaideh. Doamna, recunosc faptul ca nu va cunosc si daca pana astazi v-as fi intalnit pe strada n-as fi stiut cine sunteti. Imediat ce am aflat despre nominalizarea dumneavoastra am sunat la Constanta. Mi-am sunat finii tatari (eu le spun fini, ei imi spun nasu, dar si unii si altii stim ca la casatoria lor am fost martori), mi-am sunat cunostinte din comunitatea turco-tatara din Constanta. Toti au vorbit extraordinar de frumos despre dumneavoastra. Aveti o reputatie impecabila. De aceea va rog nu acceptati nominalizarea. Nu fiti parte a unui joc politic ce nu va apartine'', a scris Traian Basescu, joi, pe pagina sa de Facebook.

In cursul zilei de miercuri, dupa anuntul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind propunerea pentru functia de prim-ministru - Sevil Shhaideh -, Basescu a evitat sa se pronunte, precizand ca PMP este si ramane in opozitie.

"Nu am (o prima reactie - n.r.). Noi suntem in opozitie, noi ramanem in opozitie. La noi nu are importanta cine ar fi fost desemnat, suntem in opozitie, deci oricum nu votam instalarea Guvernului. (...) Nu o cunosc pe doamna prea bine, doar am auzit cate ceva, (...) daca o intalnesc nu stiu cine e", a declarat Traian Basescu, la Parlament, intrebat ce parere are despre propunere si daca PMP o va sustine in Parlament.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO