Fostul ministru Ridzi a refuzat sa dea declaratii in dosarul de coruptie. Procesul s-a amanat
Monica Iacob Ridzi a declarat la instanta suprema, care stabilise sa inceapa audierile in dosarul de coruptie a fostului ministru, ca nu doreste momentan sa faca declaratii.
La termenul de miercuri al procesului, fostul ministru s-a prezentat la instanta insotit de aparatorii sai, in vreme ce unii dintre inculpati au lipsit. Inalta Curte de Casatie si Justitie a mai constatat ca unul dintre inculpati nu are avocati si doreste sa-si angajeze un aparator.
In aceste conditii, instanta a deciz amanarea cauzei, termenul viitor stabilit fiind 28 februarie. Atunci urmeaza sa fie audiati doi dintre inculpati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi si alte 11 persoane au fost trimisi in judecata in acest dosar in 3 mai 2011.
Monica Maria Iacob Ridzi, deputat si fost ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Alaturi de Ridzi este judecata si Ioana Elena Varsta, fostul sau consilier personal din perioada aprilie - mai 2009, administrator al SC Red Apple Communication SRL, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.
In acelasi dosar au mai fost trimise in judecata urmatoarele persoane:
- Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS (martie - septembrie 2009), Marius Mihail Marcuta, consilier in cadrul Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - mai 2009), Florin Catalin Mircea, consilier I A in cadrul Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), Octavian Petru Dragomir, director al Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), Claudia Radu, director general al Directiei Generale Programe, Proiecte si Centre pentru Tineret (21 aprilie 2009 - ianuarie 2010)
- Dan Petre Toia, director al Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (16 martie 2009- 5 mai 2009), Daniela Popa, consilier in cadrul Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - ianuarie 2010), Bogdan Petre Iacobescu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, George Razvan Nica Udangiu, asociat si administrator la SC Artisan Consulting SRL si SC Compania de Publicitate Mark SRL, Cristian Marius Negrea, asociat si administrator la SC Compania de Publicitate Mark SRL.
Potrivit DNA, in perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, in calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.