Basescu: Sunt "nadusit" pe greii PDL ca nu candideaza la locale; Udrea mai are de mancat politica

Dată publicare: 19-03-2012 07:47
Dată actualizare: 02-10-2012 22:51


Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca este "nadusit" pe "greii" din PDL, pentru ca nu merg sa candideze la alegerile locale.

"Asta e problema greilor PDL acum. Drepturi au foarte mari, dar nu au dreptul la batalie politica, ca se tulbura. Au aceasta problema si e o chestiune de responsabilitate", a spus Traian Basescu intr-o emisiune televizata, potrivit Mediafax.


El a amintit ca a introdus in partid principiul candidaturii la locale, amintind ca si el a candidat pentru Primaria Capitalei atat in 2000, cat si in 2004, cand era presedintele partidului, iar tot atunci i-a trimis pe toti vicepresedintii formatiunii sale sa candideze in alegerile locale.

"Ei, acum s-a schimbat moda si principiile din politica. Eu va spun cu naduf, chiar sunt nadusit pe ei, de ce nu se duc sa candideze la locale. Ce greu esti tu cand tu nu ai voturi la locale? Te duci si tu sa te pitesti dupa vreun primar care a castigat ca sa poti si tu in colegiul tau sa iei mandatul", a afirmat presedintele.

Intrebat de ce nu candideaza si Elena Udrea la Primaria Capitalei, Basescu a spus ca in cazul acesteia se stie ca "nu are sanse", pentru ca "asa arata toate sondajele". El a aratat ca Elena Udrea si Roberta Anastase nu sunt "grele".

"Cat de grea e Elena Udrea? Udrea si Anastase acum cresc. Cand vor avea 10-15 ani in PDL, atunci vor deveni grele. Mai au de mancat politica, sunt in devenire", a spus el.

De asemenea, Traian Basescu a sustinut ca nu este ireversibila tendinta din sondaje care indica USL castigator in alegeri, insa greii PDL trebuie sa apara la televizor pentru a o inversa.

"PDL sta ascuns, uitati-va ce oameni trimit la televizor. Pai nu poti sa vii sa spui ca eu sunt greu de-al partidului, dar nu ma duc la televizor ca se discuta cu salariile, cu criza. Nu, eu stau si imi pastrez imaginea. si trimiti tot soiul de oameni fara autoritate profesionala, fara autoritate politica. Ei saracii au bunavointa, dar nici nu stiu sa sustina cum trebuie un subiect. Dar greii i-ati vazut la televizor in perioade de crize? Nu, ei sunt doar grei", a subliniat Basescu.

El a aratat ca si de unele "grele" din partid este nemultumit pentru ca nu merg in emisiunile tv, insa acestea "s-au mai dus, totusi".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO