Basescu: Romanii nu ma vor ierta niciodata pentru taierea salariilor. N-am dormit o noapte

Dată publicare: 19-03-2012 07:53
Dată actualizare: 09-10-2012 11:27


Traian Basescu

Presedintele a declarat, duminica seara, ca romanii nu il vor ierta niciodata pentru taierea salariilor. El sustine ca, dupa ce a facut anuntul, nu a dormit o noapte si ca s-a gandit atunci la ce a inteles fiecare roman din aceasta decizie.

"Romanii nu ma vor ierta niciodata pentru mai 2010", a spus Traian Basescu intr-o emisiune televizata, potrivit Mediafax, referindu-se la momentul cand a facut anuntul ca salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%.

El a precizat ca, de obicei, seara cand ajunge acasa isi saruta copiii si sotia, iar apoi sta "la taclale". "In seara aceea, n-am putut vorbi nici cu sotia, nici cu fiica cea mare, care era acasa si n-am putut dormi o noapte", a adaugat presedintele. El a precizat ca se gandea "ce a inteles orice roman din aceasta decizie".

"Asta o s-o duc probabil toata viata", a mai spus presedintele. El a mentionat ca pana in acea zi a crezut ca nimic nu poate egala experienta de comandant de nava.

Intrebat de ce a facut el acel anunt, Traian Basescu a raspuns: "Dupa ce termin mandatul, o sa va spun de ce am anuntat eu". Seful statului a mai spus ca atunci nu a dormit o noapte, dar cine stie cate nopti n-ar fi dormit daca nu ar fi fost luata acea decizie.

"Cu mare te mai bati, dar cand spui unui popor ca se reduc salariile cu 25% e un sentiment groaznic, pentru ca stii ce faci", a mai spus Basescu, adaugand ca romanii nu il vor ierta nici daca li se vor reintregi salariile, pentru ca banii pierduti in fiecare luna dupa iunie 2010 "nu ii mai da nimeni inapoi".

Totodata, seful statului a subliniat ca decizia era fara alternativa. "As vrea sa ii vad pe toti specialistii facand o simulare ce se intampla daca nu se luau masurile care se luau. Romanii ar fi trait mult mai rau si nu ar fi venit nimeni sa ne salveze", a evidentiat el, amintind ca Romania nu e membra in zona euro, ca Grecia, ca sa plateasca altii pentru ea.

Presedintele a reprosat si PDL faptul ca nu a avut capacitatea de a explica romanilor necesitatea deciziei de taiere a salariilor, pentru ca probabil oamenii nu ar fi fost atat de porniti. El a mai acuzat si lipsa de "buna credinta" a unor trusturi de presa, unde a existat "o tehnica de distrugere a mesajului" sau, prin analistii invitati in studio.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO