Eugen Tomac: "Traian Basescu va sustine in mod deschis candidatul PMP pentru Primaria generala a Capitalei"

Traian Basescu, Eugen Tomac (centru) - AGERPRES

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat ca partidul pe care il conduce se afla intr-un parteneriat cu fostul presedinte Traian Basescu, care sustine procesul de consolidare al PMP.

Intrebat daca la alegerile locale de anul viitor fostul presedinte Traian Basescu ar putea fi candidatul PMP pentru Primaria Capitalei, Eugen Tomac a raspuns ca nu crede ca Traian Basescu va candida, in contextul in care a fost si primar al Capitalei, cat si presedinte al Romaniei.

"Noi suntem intr-un parteneriat cu presedintele Traian Basescu. Dupa ce a castigat de doua ori Primaria generala a municipiului Bucuresti, dupa ce a castigat batalii extrem de grele pentru functia de presedinte al Romaniei, (...) pentru noi este foarte important acest parteneriat pentru ca domnia sa ne sustine in mod deschis in acest proces de consolidare a partidului. Nu vrea sa fie membru al partidului, tocmai pentru ca vrea ca acest partid sa fie un partid nou, cu oameni care cred in mod onest in linia politica pe care a promovat-o si pe care a consacrat-o timp de 10 ani. (...) Nu cred ca va candida si ceea ce cred in mod sigur este ca va sustine in mod deschis candidatul PMP pentru Primaria generala a Capitalei".

Tomac a criticat sistemul de vot pentru alegerea primarilor dintr-un singur de scrutin, aratand ca vor fi favorizate partidele mari, vor fi descurajati sa se prezinte la urne alegatorii care sustin candidati ai unor partide mai mici, va fi incurajat absenteismul si bipartitismul, polarizarea scenei politice in jurul a doua mari partide.

"Ceea ce ni se pare noua foarte grav este blatul acesta intre PSD si PNL privind alegerea dintr-un singur tur a primarilor. Cred ca acest sistem, inspirat din sistemul anglo-saxon care incurajeaza bipartitismul, cred ca este un sistem extrem de brutal pentru sistemul electoral romanesc, pentru ca pe de o parte incurajeaza doar votul util, pentru ca te duci la vot si votezi pe acela care crezi tu ca are cele mai multe sanse, iar cei care nu cred in candidatul cu cele mai multe sanse de cele mai multe ori abandoneaza ideea de a merge la vot, deci incurajeaza absenteismul. Cred ca pentru democratia romaneasca alegerea primarului din doua tururi ar fi fost mult mai corecta", a comentat Eugen Tomac, citat de Agerpres.

Citește și
Traian Basescu
Traian Basescu: "E greu sa cresti copii. Daca as putea, as dubla indemnizatia pentru mame"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

El a mai afirmat ca PMP este in proces de consolidare si va deveni o forta politica din ce in ce mai vizibila si mai credibila, care isi asuma statutul de partid de opozitie.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Presedintele PMP, Eugen Tomac: Traian Basescu
Presedintele PMP, Eugen Tomac: Traian Basescu "nu are cum sa stea linistit si sa isi creasca nepotii"

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac, a declarat ca fostul presedinte Traian Basescu "nu are cum sa stea linistit si sa isi creasca nepotii", dupa zece ani in care "nu a reusit PSD-ul si PNL-ul sa il faca sa taca".

Traian Basescu:
Traian Basescu: "E greu sa cresti copii. Daca as putea, as dubla indemnizatia pentru mame"

Fostul presedinte Traian Basescu le-a spus, duminica, femeilor din PMP reunite la sediul formatiunii, cu ocazia zilei de 8 Martie, ca de cand este bunic a vazut si el cum se cresc copiii, sustinand ca e greu sa cresti copiii.

Ce a declarat Traian Basescu despre a doua arestare a Elenei Udrea.
Ce a declarat Traian Basescu despre a doua arestare a Elenei Udrea. "Am incredere in justitie"

Fostul presedinte Traian Basescu a fost la sediul PMP, duminica, pentru a doua oara in ultimele trei zile, el exprimandu-si din nou increderea in Elena Udrea si in justitie.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.