"Elena Udrea e un om puternic, sunt convins ca isi va demonstra nevinovatia". Cine e politicianul care are curaj sa o sustina

Ultima actualizare: 16-02-2015 01:08
Elena Udrea

Unul dintre cei mai cunoscuti politicieni din Romania si-a manifestat sustinerea fata de Elena Udrea, care este arestata preventiv in dosarul Microsoft pentru trafic de influenta.

Este vorba despre fostul premier Emil Boc, care spune ca Elena Udrea este "un om puternic” si se declara convins ca aceasta isi va demonstra nevinovatia. Intrebat, vineri, 13 februarie 2015 intr-o conferinta de presa cum comenteaza arestarea preventiva a Elenei Udrea, primarul Clujului a spus ca oricine beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

"Deciziile instantelor nu le comentez. Oricine beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Doamna Udrea este un om puternic si sunt convins ca isi va demonstra nevinovatia in fata autoritatilor statului”, a spus Emil Boc.

Intrebat, in continuare, daca a avut o intalnire secreta cu Elena Udrea la Cluj-Napoca cu doua zile inainte de eliberarea lui Gabriel Sandu, Boc a spus ca intalnirea nu a fost secreta, ci a avut loc la Primaria Cluj-Napoca, "intr-un loc ultrapublic”. "A avut loc in jurul orei 14.15 - 14.30, iar doamna Udrea a facut referire la ea intr-un interviu acum vreo zece zile ca a fost la Cluj si s-a intalnit si cu mine. In acea zi, m-a sunat din aeroport din Bucuresti ca vine la Cluj, avand o problema la compania Farmec si i-am spus ca daca are timp sa treaca pe la Primarie, la o cafea. A ajuns la 14.30, iar la 14.45 a plecat spre Farmec. Nu a avut intalnirea un caracter secret, iar acum, dupa doua saptamani, s-a facut referire la acest element”, a mai spus Emil Boc.

Acesta a adaugat ca a fost ”o intalnire de curtoazie”, in care au discutat despre Farmec, despre piata investitiilor de la Cluj, si nu despre dosarul Microsoft. "La vremea aceea nu erau discutiile care exista acum in presa”, a spus Boc.

Deputatul PMP Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, este in arestul Politiei Capitalei din 10 februarie 2015, cand a fost retinuta de procurorii DNA in dosarul Microsoft. O zi mai tarziu, Elena Udrea a fost arestata preventiv, dupa ce instanta suprema a emis pe numele ei un mandat pentru 30 de zile. Decizia a fost contestata de avocatii Elenei Udrea si va fi judecata tot la instanta suprema.

Elena Udrea este acuzata, in dosarul Microsoft, de trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si de spalare de bani.

In acelasi dosar, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO