Elena Udrea: Ca ultima solutie, as accepta si eutanasierea cainilor

Ultima actualizare: 21-10-2012 01:43
Elena Udrea

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, s-a alaturat astazi celor care considera ca eutanasierea maidanezilor este singura solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

"Ca ultima solutie, daca nu se gaseste o alta solutie de catre comunitate, as fi de acord si cu aceasta solutie a eutanasierii", a declarat Elena Udrea, potrivit Mediafax, care citeaza RFI.

Tot ea a spus ca politicienii romani trebuie sa renunte sa mai abordeze acest subiect cu ipocrizie, deoarece, singurul lucru care conteaza, este disparitia cainilor vagabonzi care pun in pericol viata oamenilor.

"Politicienii intotdeauna sau in cea mai mare parte sunt ipocriti, pentru ca o parte a societatii intelege ca oricare ar fi pana la urma solutia pe care o gasim, la final nu trebuie sa mai avem caini fara stapan pe strada, care pun in pericol viata oamenilor, iar alta parte a societatii desigur ca apara pana la capat si fara sa genereze neaparat solutii alternative drepturile animalelor fara stapan.", a spus Udrea.

Comisia pentru administratie publica din Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu amendamente, proiectul de lege privind cainii fara stapan. Astfel, daca legea va fi votata in plen, cainii maidanezi ar putea fi eutanasiati. Ei vor fi adunati de pe strazi si tinuti in adaposturi timp de 30 de zile. Ulterior, autoritatile locale vor decide ce fac cu animalele respective: le sterilizeaza sau le eutanasieaza.

Presedintele Comisiei, Sulfina Barbu, a precizat ca eutanasierea cainilor fara stapan este prevazuta doar in cazul animalelor batrane, agresive sau bolnave incurabil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO