Elena Lasconi i-a dat afară pe şefii Poliţiei Locale şi pieţei centrale din Câmpulung. „Nu mai merge așa”

Elena Lasconi
Facebook.com

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, i-a eliberat din funcție, duminică, pe șeful Poliției Locale și pe șeful pieței centrale pentru că nu au aplicat regulile impuse de autorități pentru reducerea infectărilor cu coronavirus.

De asemenea, Lasconi închis pieței centrală din oraș, până luni, pentru a lua măsurile de siguranţă.

„La Câmpulung nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor. Am hotărât să închid piața centrală. Săptămâna trecută am încercat să o redeschidem cu ajutorul prefectului, cu ajutorul DSP și al Jandarmeriei și al Poliției Municipale. Dar șeful pieței nu a respectat regulile de a tăia cele două șiruri de geamuri ca să se facă circuit de aer. Tocmai din acest motiv l-am eliberat din funcție pe șeful pieței și pe comandantul Poliției Locale, pentru că nu au asigurat pază și dezinfectant și termomentru la intrare, așa cum trebuia. Din păcate, astăzi închid piața, o să o redeschidem mîine după ce se vor lua toate măsurile de siguranță, pentru că aici nu mai merge ca până acum”, a transmis Elena Lasconi într-o postare pe Facebook.

În Câmpulung și în mai multe localități din Argeș, rata de ifnectare a depășit pragul de 3 la mie săptămâna trecută. Începând de sâmbătă, ora 00:00, au fost închise restaurantele și sălile cu jocuri de noroc, cinematografele și sălile de spectacole. Excepție fac doar restaurantele și cafenelele din interiorul pensiunilor și hotelurilor care vor deservi exclusiv persoanele cazate în aceste unități.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul Orban a introdus un nou set de măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirusului. Printre acestea, Executivul a hotărât și închiderea tuturor piețelor din țară care funcționează în spații închise.

Administratorii piețelor s-au adaptat rapid și au au scos ferestrele și pereții exteriori ai halelor, ca să nu fie nevoiți să închidă. 

Însă măsura a fost contestată de mai mulți oameni politici, iar săptămâna trecută, deputații au votat modificarea unui act normativ prin care se stabilește că - pe durata stării de alertă - piețele pot funcționa și în spații închise.

Camera Deputaților este for decizional.

Este vorba despre un amendament propus de liderul PSD Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir, care prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile pot rămâne deschise în perioada stării de alertă, ”cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară”.

”Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, se arată în amendamentul care a fost deja admis, semnat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir.

Citește și...
Elena Lasconi, după prima zi oficială ca primar:
Elena Lasconi, după prima zi oficială ca primar: "Nu am semnat în viața mea atâtea acte"

Fosta prezentatoare la Ştirile Pro Tv a postat câteva imagini surprinse chiar în biroul său de primar. "Am preluat mandatul de primar. Cică programul e de la 08:00 la 15:30. Eu mă simt vinovată că am ajuns acum acasă", a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Elena Lasconi:
Elena Lasconi: "Ceea ce s-a întâmplat la Câmpulung Muscel nu este întâmplător"

Elena Lasconi, care a câștigat fotoliul de primar în municipiul Câmpulung Muscel cu peste 57% din voturi, a declarat, miercuri, că locuitorii din Câmpulung Muscel au ales "un proiect al viitorului".

Elena Lasconi, prima femeie primar din istoria Câmpulung Muscel: „I-am zdrobit”
Elena Lasconi, prima femeie primar din istoria Câmpulung Muscel: „I-am zdrobit”

Elena Lasconi a reușit o performanță uriașă în alegerile locale. Ea a câștigat fotoliul de primar în municipiul Câmpulung Muscel cu peste 57% din voturi.

Elena Lasconi a anunțat că a câștigat alegerile locale 2020 pentru Primăria din Câmpulung Muscel
Elena Lasconi a anunțat că a câștigat alegerile locale 2020 pentru Primăria din Câmpulung Muscel

Elena Lasconi a anunțat că a câștigat alegerile locale 2020 pentru municipiul Câmpulung Muscel.

Recomandări
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%

Autoritățile anunță că le vor da mai mulți bani celor care vor să își cumpere o mașină nouă prin programul guvernamental „Rabla”.

Gara de Nord va fi modernizată:
Gara de Nord va fi modernizată: "Vin după 22 de ani în România, sunt șocat și nici nu mai vreau să pun piciorul"

Gara de Nord, cea mai mare poartă de intare în București, va fi modernizată. Deocamdată a fost lansată licitația pentru acest proiect.

”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni
”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni

Rușii par tot mai aproape de cucerirea Bahmutului, în estul Ucrainei, după ce ar fi cucerit un sat din apropiere. Potrivit ministrului de externe de la Kiev, Ucraina va primi de la aliați, "în primul val", între 120 și 140 de tancuri.