Elena Basescu in PE: Criza a avut un efect limitat asupra femeilor din tara

Dată publicare: 20-10-2010 00:00
Dată actualizare: 07-05-2012 00:59


Elena Basescu

Elena Basescu a rostit trei discursuri in PE, ea mentionand ca in anul 2009, in Romania, a continuat sa creasca proportia femeilor care si-au gasit un loc de munca, acesta fiind un exemplu privind efectul limitat al crizei asupra femeilor.

Elena Basescu si-a inceput primul discurs cu un mesaj de condoleante pentru familia asistentei medicale Maricica Hahaianu care a murit la Roma, in urma unei agresiuni. Europarlamentarul PDL s-a referit apoi, in discursul rostit in cadrul dezbaterii din plenul PE cu tema "Femeile cu locuri de munca precare - Imbunatatirea securitatii si a sanatatii la locul de munca in cazul lucratoarelor gravide, care au nascut de curand sau care alapteaza", la faptul ca femeile sunt concentrate in locuri de munca prost remunerate, ele reprezentand totodata "marea majoritate a lucratorilor cu timp partial din UE".

"Exista totusi unele cazuri in care criza a avut un efect limitat asupra femeilor active pe piata muncii. De exemplu, in Romania, proportia femeilor care si-au gasit un loc de munca a continuat sa creasca pe parcursul anului 2009", a spus Elena Basescu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO