Lupta pentru PSD. Ecaterina Andronescu cere organizarea unui congres "cat mai repede cu putinta", iar Rovana Plumb se opune

Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb - AGERPRES

Dupa demisia lui Victor Ponta din fruntea PSD, lupta pentru putere in acest partid se da acum intre doua tabere - miza principala fiind organizarea sau nu a unui congres extraordinar, unde sa se aleaga noua conducere.

Dupa semnalele taioase date in aceasta saptamana de Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea, care dau de inteles ca ar dori sefia PSD, este randul femeilor social-democrate sa-si faca vocile auzite.

Vineri, aflata la Piatra-Neamt, Rovana Plumb - care este si presedinte interimar al partidului, sustinuta de Victor Ponta - a declarat ca acest congres al PSD ar trebui sa aiba loc la termen, adica ... dupa alegerile parlamentare din 2016.

"Merg ca si pana acum pe ideea sa continuam aceasta guvernare, cea mai buna din ultimii 10 ani, in cadrul unei coalitii stabile si solide. Avem nevoie de stabilitate politica. Aceasta este propunerea mea si mesajul meu la Comitetul Executiv. Doar Comitetul Executiv poate stabili data congresului. Cel mai corect cred ca ar fi ca acest congres sa aiba loc la termen, dupa alegerile locale si alegerile parlamentare. PSD se pregateste si are toate actiunile politice puse la punct astfel incat sa putem castiga alegerile locale si cele parlamentare", a afirmat Rovana Plumb, intr-o conferinta de presa.

Citește și
Victor Ponta, PSD
Lupta pentru putere din PSD dupa demisia lui Ponta. Sarbu: Daca ne luam dupa ureche, si eu sunt important, ca ii sunt socru
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
Aceasta a adaugat ca spera ca la sedinta de saptamana viitoare a Comitetului Executiv al PSD sa primeasca in continuare sprijinul colegilor pentru functia de presedinte interimar al PSD.

'Va asigur ca PSD nu ramane doar cel mai mare partid, ci la fel de unit si solidar ca pana acum. PSD are o echipa de conducere functionala, guvernul este condus de cel mai puternic si eficient premier din ultimii 10 ani, Victor Ponta, care se bucura de o sustinere din partea PSD, UNPR si ALDE avand o coalitie solida la guvernare', a adaugat Plumb, conform Agerpres.

In prezent, in PSD exista opinii diferite cu privire la organizarea Congresului partidului pentru alegerea noii echipe. In timp ce Liviu Dragnea solicita organizarea in aceasta toamna a congresului, Victor Ponta sustine organizarea acestuia dupa alegerile locale sau chiar dupa cele parlamentare.

Ecaterina Andronescu cere organizarea unui congres PSD, "cat mai repede cu putinta"

La randul sau, vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, ca este necesara organizarea cat mai curand a unui congres pentru alegerea unui presedinte al partidului.

"Nu cred ca PSD se afla intr-o situatie in care toata lumea ne vede in dezmembrare sau in dezagregare. Departe de a fi in aceasta situatie. Cred ca preocuparea noastra si puterea PSD sta in organizatiile judetene, care, fara indoiala, nu numai din judetul Bihor, din judetele prin care adesea trec, sunt organizatii puternice si care ne pun in situatia sa clarificam cat se poate de repede problemele de la varful partidului in ce priveste asigurarea conducerii pe urmatoarea perioada de timp.

Cred ca este nevoie de un congres pe care sa-l organizam cat mai repede cu putinta, ca prin votul colegilor sa fie un presedinte legitimat de vot si in spatele caruia sa ne asezam pentru a demara rezolvarea problemelor pe care le avem", a afirmat Ecaterina Andronescu intr-o conferinta de presa la Bihor, conform Agerpres.

Ea a adaugat ca are incredere in colegii sai, care 'cu inteligenta, intelepciune si pricepere' vor trece destul de repede peste acest moment, care, din exterior, pare mai dificil.

"Cred ca suntem un partid suficient de consolidat si de bine asezat si din punct de vedere al resurselor umane de care dispunem in asa fel incat sa putem merge mai departe cu guvernarea si sa sustinem guvernul in proiectele foarte importante nu pentru PSD si nu pentru liderii acestui partid, ci pentru cei care au asteptari ca o guvernare sa produca efecte favorabile", a spus Andronescu.

Senatoarea PSD s-a aratat convinsa ca dupa reducerea TVA-ului la produsele alimentare, dupa restituirea resurselor financiare pe care le-au oprit guvernele anterioare, dar si alte masuri cu efecte benefice pentru economia tarii, PSD are toate motivele sa continue guvernarea pana la incheierea mandatului. 'Chiar si sa ne prezentam in fata electoratului in 2016 cu rezultatele acestei guvernari si sa cerem sa primim sau nu un alt mandat pentru urmatoarea perioada', a conchis Ecaterina Andronescu.

Comitetul Executiv al PSD va hotari, saptamana viitoare, data convocarii Congresului partidului si cine va asigura conducerea interimara pana la organizarea congresului

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Lupta pentru sefia PSD. Zgonea, atac la conducere:
Lupta pentru sefia PSD. Zgonea, atac la conducere: "Liderul partidului e inculpat, iar adjunctul e condamnat"

Incepe sa fie concurenta mare pentru sefia PSD. Numarul doi intre social democrati, Liviu Dragnea, pare hotarat acum sa devina numarul unu si sa intre in cursa impotriva colegei sale, Rovana Plumb.

Lupta pentru putere din PSD dupa demisia lui Ponta. Sarbu: Daca ne luam dupa ureche, si eu sunt important, ca ii sunt socru
Lupta pentru putere din PSD dupa demisia lui Ponta. Sarbu: Daca ne luam dupa ureche, si eu sunt important, ca ii sunt socru

Victor Ponta si-a dat miercuri oficial demisia de la sefia PSD, iar in partid a inceput lupta pentru putere.

Deutsche Welle:
Deutsche Welle: "In Romania se cere un Pontexit". Ce scriu jurnalistii germani despre situatia premierului

Agentia internationala de presa din Germania a comentat intr-un mod original evenimentele politice din Romania.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.