Dupa ce i-a pierdut pe liderii Gabriel Oprea si Neculai Ontanu, UNPR primeste inca o lovitura din partea PSD

24-03-2016 18:21

Incurcaturile din justitie ale lui Neculai Ontanu complica relatia dintre UNPR si PSD.

La scurt timp dupa ce procurorii DNA au declarat ca il suspecteaza pe Ontanu de fapte grave de coruptie, social-democratii au anuntat ca nu mai merg in alegerile locale pe mana lui. Situatia UNPR devine tot mai incerta, deoarece primii doi oameni din partid, Gabriel Oprea si Neculai Ontanu, au mari probleme cu legea.

In urma cu o saptamana, liderii PSD nu aveau nicio emotie cu privire la Primaria Sectorului 2, pe care o vedeau castigata.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, 18 martie 2016: "Am avut in ultimele zile discutii cu colegii de la UNPR. La Sectorul 2 vom merge in alegeri pe liste comune cu domnul Ontanu si il vom sustine."

Miercuri seara insa, dupa ce procurorii DNA l-au retinut pe edilul in functie, totul a fost dat peste cap. Mai prompt ca de obicei, PSD a anuntat sec ca rupe intelegerea cu UNPR.

Comunicat PSD: "Partidul Social Democrat a luat act de situatia in care se afla domnul Neculai Ontanu. In conditiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primaria Sectorului 2."

Potrivit unor surse politice, deputatul Dumitru Chirita ar urma sa fie desemnat candidat din partea PSD la Sectorul 2. Fost lider sindical, acesta a intrat in PDSR-ul de la acea vreme in anul 2000. Este parlamentar la al treilea mandat, dar a trecut si pe la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in calitate de vicepresedinte.

Daca PSD s-a repliat cat a putut, situatia celor de la UNPR este una delicata. Chiar si asa, reprezentantii Partidului INTERESULUI NATIONAL sustin ca nu vor disparea de pe scena politica.

Comunicat UNPR: "In mod evident, acest moment nu este unul simplu, in conditiile in care campania electorala va incepe in scurt timp. UNPR este insa un partid puternic si va face fata acestei provocari, pastrandu-si valorile, obiectivele electorale si strategia politica".

In doar cateva saptamani, UNPR a ramas fara primii doi oameni din partid. Gabriel Oprea a renuntat la sefia Uniunii din cauza problemelor penale, interimarul fiind asigurat de Neculai Ontanu. Acum, si in lipsa acestuia din urma, cei din UNPR il vor alege, sambata, pe deputatul Valeriu Steriu in functia de presedinte.

Confruntat cu plecari masive din partid, doar in ultimele zile au demisionat opt parlamentari, UNPR risca sa se dezintegreze.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26