Dragnea: "Voi fi alaturi de Ponta indiferent daca va candida sau nu la prezidentiale. Nu e visul meu sa fiu premier"


Ultimul update: Miercuri 02 Aprilie 2014 06:53
Data publicarii: Duminica 30 Martie 2014 11:10
Categorie: Stiri Politice

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, ca va fi alaturi de Victor Ponta indiferent ce decizie va lua acesta in privinta candidaturii la Presedintie.

"Eu voi fi alaturi de Victor Ponta indiferent ce decizie va lua si voi ramane cu el in echipa indiferent ce se va intampla dupa alegerile prezidentiale", a spus Dragnea. Intrebat daca dupa europarlamentare Ponta isi va anunta candidatura la prezidentiale, Dragnea a raspuns: "Asta n-am de unde s-o stiu".

El a precizat ca, dincolo de persoane, cel mai important pentru prezidentialele din Romania este profilul de candidat. "Si, daca ne uitam in sondaje, se pare ca majoritatea romanilor ar dori ca viitorul presedinte sa fie diferit de Traian Basescu si e firesc dupa zece ani sa doresti ceva nou, ceva diferit", a spus Dragnea.

Intrebat daca Ponta este diferit, Dragnea a raspuns: "Nu vorbeam de domnul Ponta". "Decizia de candidatura la prezidentiale este o decizie unipersonala. Fiecare va decide. Deja am vazurt foarte multi care si-au anuntat dorinta de a candida: domnul Calin Popescu Tariceanu, domnul Crin Antonescu, domnul Catalin Predoiu, domnul Razvan Ungureanu, cred ca si doamna Elena Udrea. (...) Si domnul Geoana. Este bine ca sunt oameni care isi doresc sa fie presedintele Romaniei, dar pana la urma este important ce profil de candidat, ce profil de presedinte ar fi bun pentru aceasta tara”, a spus Dragnea.

Intrebat daca el, personal, crede ca Victor Ponta ar trebui sa candideze la prezidentiale, Dragnea a raspuns: "Aici nu merge cu credeti, pentru ca nu discutam de cadidatura la o primarie. Discutam la candidatura la cea mai importanta functie din stat si aici decizia este numai a celui care ar fi bine sa candideze sau nu ar fi bine sa candideze".

"Daca domnul Ponta va candida sau nu, asta va fi decizia dumnealui", a adaugat Dragnea. El a precizat ca a avut discutii cu Ponta pe acest subiect si ca, din moment ce nu au fost publice, inseamna ca nu poate sa dea detalii.

Dragnea: Nu e visul si nici obiectivul meu in viata sa fiu premier; altii sunt pregatiti pentru asta

Intrebat daca e pregatit pentru o eventuala functie de premier, Dragnea a raspuns: "Eu cred ca sunt altii pregatiti". "Nu este visul meu in viata, nici obiectivul meu in viata. Eu cred ca desemnarea premierului va fi, si e firesc sa fie, decizia noului presedinte care va veni din noiembrie, respectiv decembrie", a spus Dragnea.

Intrebat daca va candida la functia de presedinte al PSD sau daca va prelua functia de presedinte al PSD in situatia in care Victor Ponta va candida la prezidentiale, Dragnea a precizat ca functia de lider al PSD nu "se preia", ci este "aleasa" si ca el va fi alaturi de Ponta indiferent de decizia acestuia de a candida sau nu si indiferent ce se va intampla dupa prezidentiale.

"Functia de presedinte al PSD nu se preia, este o functie aleasa. Eu voi fi alaturi de Victor Ponta indiferent ce decizie va lua si voi ramane cu el in echipa indiferent ce se va intampla dupa alegerile prezidentiale", a spus Dragnea.

Intrebat daca va fi alaturi de Tariceanu, daca nu va candida Ponta la prezidentiale, Dragnea a raspuns: "Eu am spus ca voi fi alaturi de Victor Ponta. Politic nu pot fi alaturi decat de colegul si camaradul meu, Victor Ponta".

VIDEO PROTVPLUS.RO