Dragnea revine cu legea defaimarii. De vina pentru esecul ei au fost "parlamentarii fantoma” si "bula electromagnetica"

Ultima actualizare: 26-02-2016 07:01

Liviu Dragnea nu renunta la legea defaimarii, in ciuda tuturor criticilor ce i-au fost adresate. Liderul PSD spune ca proiectul sau a fost respins in Camera Deputatilor din cauza sistemului electronic, care a inregistrat gresit prezenta.

"Poate in acea zi a fost o bula electromagnetica deasupra parlamentului si s-au tulburat sistemele", a glumit Dragnea, care este hotarat sa ceara reluarea votului. Si nu numai pentru proiectul sau.

Dragnea si-a convins marti colegii din conducerea partidului ca sistemul electronic de vot de la camera deputatilor este defect, iar modul in care sunt adoptate legile este viciat. De aceea reprezentantii PSD vor sa ceara miercuri reluarea votului pentru legile adoptate in ultima sedinta de plen.

Liviu Dragnea, presedinte PSD: "am ajuns la concluzia toti ca actualul sistem de vot electronic nu ne da incredere ca prezenta afisata pe ecran e realitatea din sala. Sunt parlamentari fantoma care lasa cartelele in aparat si ei nu mai sunt in oras"

Poate Dragnea nu ar fi ajuns totusi la aceasta concluzie daca initiativa sa privind defaimarea nu ar fi fost considerata respinsa.Cum s-a ajuns totusi la asa ceva? Ancheta camerei deputatilor ar fi scos la iveala ca mai multi parlamentari au fost prezenti in sala dar nu au votat. Valeriu Zgonea, ar fi incercat sa le explice colegilor sai de la PSD ca sistemul functioneaza bine, dar nu poate rezolva problema celor care isi inregistreaza prezenta si totusi nu isi exprima optiunile.

Liviu Dragnea: "Poate chiar in ziua aia a fost asa o bula electromagnetica deasupra parlamentului si s-au tulburat sistemele. Relatiile dintre mine si Vali sunt relatiile dintre doi oameni vii. nu sunt relatiile dintre doi electroni din sistemul informatic. Nu ne poate afecta sistemul informatic prost relatia dintre doi oameni"

Sistemul electronic de vot al deputatilor este insa aproape nou, a fost cumparat anul trecut si a costat 500 de mii de euro. Legea initiata de Dragnea prevede ca oricine se considera jignit pe criterii de varsta, apartenenta sexuala, religie, etnie sau boala are trei ani la dispozitie sa apeleze la instante si sa ceara despagubiri. Este o noua lege a cenzurii, un pumn in gura libertatii de exprimare, au afirmat insa opozitia din parlament, dar si ONG-urile.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO