Dragnea revine cu legea defaimarii. De vina pentru esecul ei au fost "parlamentarii fantoma” si "bula electromagnetica"

×
Codul embed a fost copiat

Liviu Dragnea nu renunta la legea defaimarii, in ciuda tuturor criticilor ce i-au fost adresate. Liderul PSD spune ca proiectul sau a fost respins in Camera Deputatilor din cauza sistemului electronic, care a inregistrat gresit prezenta.

"Poate in acea zi a fost o bula electromagnetica deasupra parlamentului si s-au tulburat sistemele", a glumit Dragnea, care este hotarat sa ceara reluarea votului. Si nu numai pentru proiectul sau.

Dragnea si-a convins marti colegii din conducerea partidului ca sistemul electronic de vot de la camera deputatilor este defect, iar modul in care sunt adoptate legile este viciat. De aceea reprezentantii PSD vor sa ceara miercuri reluarea votului pentru legile adoptate in ultima sedinta de plen.

Liviu Dragnea, presedinte PSD: "am ajuns la concluzia toti ca actualul sistem de vot electronic nu ne da incredere ca prezenta afisata pe ecran e realitatea din sala. Sunt parlamentari fantoma care lasa cartelele in aparat si ei nu mai sunt in oras"

Poate Dragnea nu ar fi ajuns totusi la aceasta concluzie daca initiativa sa privind defaimarea nu ar fi fost considerata respinsa.Cum s-a ajuns totusi la asa ceva? Ancheta camerei deputatilor ar fi scos la iveala ca mai multi parlamentari au fost prezenti in sala dar nu au votat. Valeriu Zgonea, ar fi incercat sa le explice colegilor sai de la PSD ca sistemul functioneaza bine, dar nu poate rezolva problema celor care isi inregistreaza prezenta si totusi nu isi exprima optiunile.

Citește și
caine
Modelul Dragnea, in Medias: un consilier vrea sa limiteze "libertatea de expresie" a cainilor. "Sa nu mai latre asa intens"
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Liviu Dragnea: "Poate chiar in ziua aia a fost asa o bula electromagnetica deasupra parlamentului si s-au tulburat sistemele. Relatiile dintre mine si Vali sunt relatiile dintre doi oameni vii. nu sunt relatiile dintre doi electroni din sistemul informatic. Nu ne poate afecta sistemul informatic prost relatia dintre doi oameni"

Sistemul electronic de vot al deputatilor este insa aproape nou, a fost cumparat anul trecut si a costat 500 de mii de euro. Legea initiata de Dragnea prevede ca oricine se considera jignit pe criterii de varsta, apartenenta sexuala, religie, etnie sau boala are trei ani la dispozitie sa apeleze la instante si sa ceara despagubiri. Este o noua lege a cenzurii, un pumn in gura libertatii de exprimare, au afirmat insa opozitia din parlament, dar si ONG-urile.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Legea defaimarii a fost respinsa la cateva minute dupa ce a fost adoptata. Dragnea da vina pe
Legea defaimarii a fost respinsa la cateva minute dupa ce a fost adoptata. Dragnea da vina pe "minunatul" sistem electronic

Dupa ce a devenit subiect de glume, "Legea Defaimarii" initiata de liderul PSD a avut un final comic in Camera Deputatilor, unde a fost votata miercuri.
 

Modelul Dragnea, in Medias: un consilier vrea sa limiteze
Modelul Dragnea, in Medias: un consilier vrea sa limiteze "libertatea de expresie" a cainilor. "Sa nu mai latre asa intens"

Idee halucinanta a unui consilier din primaria Medias. Alesul a inaintat o propunere Consiliului Local prin care cere ca proprietarii de caini sa le scoata acestora corzile vocale, astfel incat animalele sa nu mai deranjeze oamenii atunci cand latra.

Cum l-a lasat SUA pe Dragnea fara
Cum l-a lasat SUA pe Dragnea fara "Legea Defaimarii". Liderul PSD a anuntat ca proiectul va fi schimbat radical

Washington-ul a transmis prin intermediul ambasadorului american la Bucuresti o pozitie transanta in privinta asa-numitei legi a defaimarii, promovata de Liviu Dragnea.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.