Dragnea: ”Premierul olandez a jignit România.” Ce i-a transmis lui Macron

Ultima actualizare: 11-05-2019 15:00
liviu dragnea

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la mitingul de la Galaţi, că premierul Olandei, Mark Rutte, a venit la Sibiu ca să jignească România, el adăugând că "unii spun că supărarea vine din faptul că noi nu am vrut să le vindem Portul Constanţa".

"L-aţi auzit pe premierul Olandei cum a venit în România, în ţara gazdă, ca să ne jignească, să vorbească despre statul de drept din România. Păi, pun şi eu o întrebare pentru că şi eu sunt îngrijorat: Ce s-a întâmplat în Olanda unde în sistemul bancar s-au spălat miliarde de euro? Aia nu este corupţie? Sau aia este corupţie. Şi ce au făcut băncile? Au negociat cu procurorii. Ăsta este stat de drept? Şi vin să ne spună nouă. Sau este aşa cum ne spun unii, nu am de unde să ştiu dacă e adevărat, că supărarea vine din faptul că noi nu am vrut să le vindem portul Constanţa", a spus Dragnea.

El s-a referit şi la preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, adăugând că este îngrijorat că mii de francezi sunt bătuţi pe străzile Parisului.

"Preşedintele Franţei spunea că este îngrijorat de ce se întâmplă în România. Şi eu sunt îngrijorat de faptul că în fiecare zi mii de francezi sunt bătuţi de jandarmi pe străzile din Paris. Acolo e în regulă? Şi noi avem îngrijorările noastre", a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că liderii europeni mint în legătură cu intrarea României în Spaţiul Schengen, el adăugând că aderarea la Schengen nu are legătură cu statul de drept.

"Ne mint că nu vor să intrăm în Schengen pentru că avem probleme cu statul de drept, această ţară a cheltuit miliarde pentru a îndeplini condiţiile şi îşi face datoria în continuare. De ce credeţi că preşedintele României nu l-a pus la punct nici pe premierul Olandei, nici pe preşedintele Franţei? Pentru că este slugă, pentru că nu se gândeşte decât la el să ia încă un mandat şi să scape, să nu dea socoteală pentru ceea ce a furat. Şi speranţa lui este la stăpânii de la Bruxelles care să-l apere. Nicio legătură nu are intrarea noastră în Schengen cu statul de drept", a mai spus Dragnea.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat joi, la Sibiu, răspunzând unei întrebări a presei privind aderarea României la Spaţiul Schengen, că nu este momentul acum pentru acest pas, el adăugând că ţara noastră nu merge în direcţia corectă cu privire la respectarea statului de drept şi standardelor democraţiei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO