Dragnea: "Ministrul Justitiei va fi propus de premier coalitiei si ulterior presedintelui." Ce a discutat cu Ponta

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu

Liviu Dragnea a declarat, marti, la Parlament, ca prim-ministrul Sorin Grindeanu nu a venit pana in acest moment cu o propunere pentru portofoliul de la Justitie.

”Acel ministru ( al Justitiei – n.r.) va fi propus de primul-ministru. Sigur, va fi propus coalitiei care sustine acest Guvern si ulterior presedintelui. Va fi o propunere a premierului, asa functioneaza lucrurile. Fiind un guvern politic, la un moment dat si Parlamentul trebuie sa aprobe, implicit partidele”, a declarat Liviu Dragnea
Liderul PSD a aratat ca premierul Sorin Grindeanu nu a venit cu vreo propunere pana acum in ceea ce priveste portofoliul de la Justitie, relateaza news.ro.

”Cea mai buna solutie este un om care sa aiba capacitatea si stiinta de a putea genera, purta dezbateri atat cu Asociatiile Magistratilor din Romania cat si cu institutii internationale - Consiliul Europei, Comisia de la Venatia - barouri de avocati in asa fel incat sa se poata si cu comisiile din Parlamant in asa fel incat sa fie o dezbatere in care sa se discute nu numai deciziile CCR pe Codul penal, ci toata legislatia din domeniul jutitiei”, a spus Dragnea intrebat fiind daca ar fi mai bine sa fie propus la Ministerul Justitiei un om din sistem sau unul din partid.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din functia de ministru al Justitiei a lui Florin Iordache si pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justitie. In urma demisiei lui Florin Iordache din functia de ministru al Justitiei, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi presedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justitiei.

Dragnea: Daca are temeri presedintele, sa le aiba intr-un termen rezonabil. Tara are nevoie de buget

Citește și
Florin Iordache, Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, despre Ordonanta 13: "Decizia instantei de la Alba-Iulia a aratat inca o data ca Guvernul a avut dreptate"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

”Aceasta tara are nevoie de buget. Au mai avut o discutie in CSAT despre bugetul unor institutii, s-a convenit ca nu sunt probleme de functionare a acelor institutii. Bugetul a fost analizat in comisii, a fost adoptat de catre Parlament. Eu cred in sustenabilitatea acestui buget. Am vazut si preocuparile presedintelui pentru ca, nu-i asa, e bine sa te arati preocupat in legatura cu creditele de angajament. Acele credite de angajament apasa intr-adevar bugetul urmatorilor ani, dar in sensul stimularii investitiilor”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a atras atentia ca daca se mai intarzie intrarea in vigoare a bugetului ”poate apar probleme”. ”Pana la urma, daca are temeri presedintele, ar fi bine sa le aiba intr-un termen rezonabil. Noi am vrea ca in acest an Romania sa aiba un buget pentru ca depinde de acest lucru functionarea multor institutii si, pana la urma, dezvoltarea economica a acestei tari. Sigur ca daca se tot gasesc motive sa se intarzie intrarea in vigoare a bugetului, atunci intr-adevar poate apar probleme”, a mai adaugat Dragnea.

El a respins prognoza Comisiei Europene, potrivit careia cresterea economica va fi sub cea anuntata de PSD, in vreme ce deficitul bugetar va depasi cu mult pragul de 3%. ”Imi aduc aminte ca si in 2013, si in 2014, si in 2015 existau temeri din partea unor institutii internationale. Realitatea si modul de guvernare al guvernului condus de Victor Ponta a aratat ca Romania a avut o crestere economica mare, pe baza unei relaxari fiscale serioase si pe baza unor venituri estimate in mod realist”, a sustinut liderul PSD.

Dragnea si-a exprimat si speranta ca ”pretextul” intarzierii bugetului sa nu fie intentia ca tara sa aiba probleme. ”Nu o spun cu rautate, dar o spun cu toata fermitatea - daca se tot intarzie intrarea in vigoare a bugetului, s-ar putea sa avem probleme. Eu sper ca nu asta sa fie pretextul. S-a intarziat formarea guvernului, s-a intarziat elaborarea proiectului de buget cu cateva zile pentru convocarea CSAT-ului, acuma se analizeaza la Cotroceni, inca se mai analizeaza, totusi e bine sa-l avem”, a mai spus el.

Dragnea spune ca cererea DNA privindu-l pe Bejinariu va fi votata curand: Am avut in plen subiecte mai importante

Intrebat despre situatia lui Eugen Bejinariu, Dragnea a raspuns: "Am avut in cateva sedinte de plen subiecte mai importante. Urmeaza si cererea (DNA - n.r.), bineinteles". Liviu Dragnea a afirmat si ca OUG privind salariile demnitarilor va fi respinsa la urmatorul plen. Intrebat de ce nu s-a intamplat pana acum asta, avand in vedere ca a declarat in ianuarie ca ea va fi votata in prima sedinta de plen, liderul PSD a raspuns: "Am aflat si eu astazi si la urmatorul Birou Permanent, care va fi cat de curand, o sa propun ca la primul plen de dupa Biroul Permanent acea ordonanta, care poate supara pe unii sau pe altii, sa pice, pentru ca urmeaza sa vina rapid legea salarizarii unitare".

Dragnea: Am discutat cu Victor Ponta cate-n luna si-n stele; nu merg la piata cu oferte pe taraba pentru colegii de partid

Chestionat ce a discutat cu Victor Ponta l-a intalnirea pe care au avut-o in urma cu cateva zile, Liviu Dragnea a spus: „Cate-n luna si-n stele. Am discutat ca doi prieteni vechi”. De asemenea, intrebat daca i-a facut vreo oferta fostului premier, liderul PSD a sustinut ca nu merge „la piata cu oferte pe taraba” catre colegii de partid.
„Victor Ponta nu este in afara partidului ca sa merg cu o oferta la el. Eu nu ma duc la piata cu oferte pe taraba catre colegii de partid, categoric nu”, a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea a tinut sa precizeze ca PSD este un partid „unit si coerent”. „Noi ne intelegem foarte bine in partid, functionam bine si este un partid unit si coerent. Ca se incearca sa se induca ideea ca avem o problema in partid, asta se pare ca a generat si decizia organizatiilor judetene care au simtit nevoia sa se intruneasca Comitetele Executive judetene sa reafirme acest sprijin. Nu avem probleme”, a conchis Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Victor Ponta a precizat marti, intr-o postare pe Facebook, ca nu i-a propus nimeni sa fie ministru al Justitiei si nu isi doreste „absolut deloc” aceasta functie, afirmand ironic ca ultima data cand a ocupat interimar acest post a facut „numai greseli”. „Am spus ca nu ma mai intereseaza si nu mai raspund la toate prostiile si barfele «din piata» / dar pentru ca oameni seriosi m-au intrebat azi trebuie sa precizez: nu mi-a propus nimeni sa fiu Ministrul Justitiei si nu imi doresc absolut deloc asa ceva ! Clar? ( ultima data cand am fost Ministru al Justitiei am facut numai greseli)!”, a scris Victor Ponta.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, luni seara, la B1TV, intrebata despre informatiile potrivit carora premierul Sorin Grindeanu s-ar fi intalnit cu fostul premier Victor Ponta, ca nu vede care este problema, iar intrebata daca Ponta ar putea face parte din Guvern, ea a raspuns ca este posibil.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Ce raspuns a dat Liviu Dragnea cand a fost intrebat ce alege de Ziua Indragostitilor: libertatea sau adevarul?
Ce raspuns a dat Liviu Dragnea cand a fost intrebat ce alege de Ziua Indragostitilor: libertatea sau adevarul?

Aflat la instanta suprema, unde s-a judecat un nou termen in dosarul de abuz in serviciu in care este acuzat, Liviu Dragnea a fost intrebat de corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta ce ar alege intre libertate si adevar, de Ziua Indragostitilor.

Liviu Dragnea, despre Ordonanta 13:
Liviu Dragnea, despre Ordonanta 13: "Decizia instantei de la Alba-Iulia a aratat inca o data ca Guvernul a avut dreptate"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, intrebat despre decizia Curtii de Apel Alba-Iulia de anulare a unei pedepse pentru abuz in serviciu, ca daca OUG 13 nu era abrogata, nu se ajungea la o astfel de situatie.

Lovitura pentru Liviu Dragnea. Trei inculpati in dosarul in care este judecat pentru abuz in serviciu isi recunosc faptele
Lovitura pentru Liviu Dragnea. Trei inculpati in dosarul in care este judecat pentru abuz in serviciu isi recunosc faptele

Liviu Dragnea pledeaza nevinovat in procesul in care este judecat pentru acuzatii de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.