Dragnea îi răspunde lui Timmermans: ”Există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni”

Ultima actualizare: 25-02-2019 13:37

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a avut o discuţie ”lungă şi bună” cu Frans Timmermans, în care fiecare a înţeles de la celălalt ce îşi doreşte. 

Dragnea a fost întrebat de jurnaliști cum comentează ultimele afirmații ale lui Timmermans, într-un interviu acordat publicației Politico, în care ar fi spus că nici măcar Dragnea nu crede în propriile declarații.

Reporter: Ați spus că ați fost la Madrid la congresul socialiștilor europeni. Domnul Timmermans a spus că nici dumneavoastră nu știți ceea ce vorbiți. Cum comentați?

Liviu Dragnea: ”Poftim? Unde a zis Frans Timmermans asta?”

Reporter: Pentru Politico. Astăzi a apărut.

Liviu Dragnea: ”Sincer, n-am citit și dacă n-am citit mă abțin foarte tare să comentez.Eu știu ce am discutat. Am avut o întâlnire cu Frans Timmermans și cu Serghei Stanișev și Udo Bullmannn, Udo Bullmannn fiind liderul grupului social-democrat din Parlamentul European, o discuție lungă și după părarea mea bună, în care cred că fiecare am înțeles cum stăm și fiecare a înțeles de la celălalt ce își dorește și am convenit ca în perioada următoare să avem discuții în așa fel încât să nu mai existe informații nereale care să circule de la unul la altul.

Eu știu ce a zis Timmermans în speech-ul de la congres. Ce spuneți dumneavoastră n-am citit și îmi vine greu să cred.”

Dragnea a mai fost întrebat cum comentează declaraţia lui Timmermans referitoare la existenţa unei ”linii roşii” care nu trebuie trecută de către cei care vor să facă parte din familia socialiştilor europeni.

”Există o linie roşie şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale omului despre care eu am vorbit. Linii roşii nu există doar pentru anumite speţe în lume. Există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituţia şi care fac abuzuri în numele unei aşa-zise luptei anticorupţie. Nici nu trebuie depăşită linia roşie, în a încălca Constituţia în ceea ce priveşte statul de drept şi, dacă toţi înţelegem lucrul ăsta, atunci putem avea o discuţie aşezată. Dacă nu, e care ţipă mai tare”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia, pentru că nu se poate face niciun compromis, iar aceasta este „o linie roşie”.

„Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania şi în alte locuri. Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie”, a afirmat Frans Timmermans, potrivit News.ro.

El a precizat că acesta este mesajul pe care i l-a transmis lui Liviu Dragnea, împreună cu conducerea PES.

Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a afirmat Frans Timmermans.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat vineri la Congresul PES de la Madrid.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO