Dragnea afirmă că Iohannis ”face rău și copiilor din România”. Ce se întâmplă cu alocațiile


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 13:50
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 12:31
Categorie: Stiri Politice

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a criticat, luni, pe președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională proiectul legii bugetului de stat pe 2019.

Dragnea i-a numit pe Iohannis și pe liberali ”ipocriți” și a anunțat că alocațiile pentru copii ”nu se pot mări”, pentru că nu există cadru bugetar. 

”Vreau să vorbesc puțin despre acțiunea iresponsabilă a președintelui României, care a atacat bugetul de stat la Curtea Constituțională. Este clar că și el și liberalii sunt niște ipocriți. Consecințele sunt că de la 1 martie nu se pot mări alocațiile la copii. Pentru a-și hrăni orgoliul, pentru a arăta în continuare cât de supărat este sau cât de mult rău vrea să facă acestui Guvern, face rău și copiilor din România. 

Am mai auzit o propunere a unui lider PNL, nu știu dacă a fost lider suprem sau altcineva, că Guvernul ar putea să adopte o ordonanță pntru a mări alocațiile pentru copii de la 1 martie. Ori nu știu nimic ori sunt atât de mincinoși încât nu le mai pasă de nimic. Nu se poate mări alocația pentru copii în condițiile în care nu ai spațiu bugetar creat.

Prin acest atac, președintele Iohannis vrea să blocheze sau să amâne investițiile din România, să amâne toate celelalte programe din educație și din sănătate, care sunt extrem de importante pentru români, totul pentru a mai împiedica Guvernul, pentru a mai amâna câteva măsuri foarte bune, neinteresându-l exact ce e bine pentru România, interesându-l doar campania proprie electorală. Eu sincer nu credeam că va utiliza acest mijloc, dar se pare că în 2019 nu mai are alt obiectiv decât cu orice și călcând peste orice cadavre să-și mai ia un nou mandat.” - a spus președintele PSD Liviu Dragnea. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că va sesiza CCR-ul, pentru că bugetul are ”accente de neconstituționalitate”.

"Bugetul ruşinii naţionale", după cum l-a numit şeful statului, denotă cât de incompetenţă este clasa politica aflată la putere, susţine preşedintele.

Klaus Iohannis a anunţat că va trimite judecătorilor CCR legea bugetului, implicit legea prin care a fost majorat deficitul de la 2,55% la 2,76% pentru creşterea alocaţiilor pentru copii.

Adoptat cu mare întârziere de Parlament, bugetul pentru 2019 mai are de aşteptat. Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat partidul aflat la guvernare de incompetenţă şi susţine că, prin această întârziere, nu sunt respectate nici obligaţiile faţă de Uniunea Europeană, asumate de ţara noastră, nici unele drepturi fundamentale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

PSD, după ce a aprobat Bugetul pe 2019 în februarie: ”Iohannis a blocat investițiile”
Ministrul Apărării susţine că bugetul pe 2019 ar putea fi adoptat abia în aprilie
Reacția PSD după ce Iohannis a anunțat că nu a aprobat bugetul: ”Minte!”
VIDEO PROTVPLUS.RO