Trei miniștri, alături de Tudose înainte de CEx al PSD: ”Orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului”

Liviu Dragnea si Mihai Tudose
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, și ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, s-au declarat de partea lui Mihai Tudose, cu două zile înainte de CEx-ul PSD care va avea loc luni. Lor li s-a alăturat, sâmbătă seară, și Marus Nica.

Felix Stroe a transmis, într-un comunicat de presă, că este bine ca la CEx să fie discutat despre cum se poate ”democratiza puterea de decizie în partid” și că ”nu este normal să decidă doar o mână de oameni”. Felix Stroe este ministrul Transporturilor și președintele PSD Constanța.

"Ar fi bine ca la CExN-ul următor să purtăm o discuţie serioasă despre cum putem democratiza puterea de decizie în partid şi despre cum putem face ca actuala guvernare să performeze. E necesar ca din Guvern să facă parte cei mai pregătiţi oameni pe care îi are partidul. Îmi doresc ca de această dată organizaţiile locale să fie mai implicate, pentru că nu e normal să decidă doar o mână de oameni", a declarat Stroe, într-un comunicat al PSD Constanţa.

Potrivit lui Stroe, PSD este format din toţi cei care au muncit pentru a câştiga încrederea românilor.

"Partidul suntem noi, toţi cei care am muncit pentru a câştiga încrederea românilor. Premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia", a mai arătat Stroe.

Citește și
steag Ungaria
Preşedintele Parlamentului Ungariei: "Atacuri dure împotriva maghiarilor după declaraţiile lui Tudose"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Al doilea ministru care se declară de partea lui Mihai Tudose este Mircea Titus Dobre, aflat în fruntea Turismului.

Șeful Guvernului știe cu ce miniștri poate lucra și ce oameni nu corespund exigențelor lui de lider, la fel cum se întâmplă într-o companie care trebuie să producă pentru a exista pe piața liberă”, a transmis Mircea Titus Dobre, făcând aluzie la cazul lui Carmen Dan. Premierul Tudose a declarat că nu mai poate lucra cu actualul ministru de Interne, deoarece l-a mințit în cazul polițistului acuzat de pedofilie.

Mesajul integral postat pe Facebook de Mircea Titus Dobre:

Mă aștept ca în viitorul CExN să discutăm mai mult despre modalitățile prin care acest guvern să funcționeze și mai bine decât a funcționat până în prezent, despre ceea ce putem aduce în plus pentru România și pentru toți românii, indiferent dacă ne-au dat votul încrederii lor sau încă nu au făcut acest lucru, în speranța că la finalul mandatului nostru vom avea mai mulți susținători în rândul românilor și vom putea face mai mult pentru România.

Guvernul este unul politic, dar cred că premierul trebuie să fie în orice situație șeful guvernului – așa cum este perceput de alegători, prezentat de mass-media și acuzat, dacă este cazul, atunci când există eșecuri. Șeful Guvernului știe cu ce miniștri poate lucra și ce oameni nu corespund exigențelor lui de lider, la fel cum se întâmplă într-o companie care trebuie să producă pentru a exista pe piața liberă. Dacă privim România ca pe o companie, trebuie să înțelegem necesitatea de a avea acea organizare care să ne ajute să o conducem spre atingerea obiectivelor pe care ni le dorim cu toții.

Am convingerea că avem responsabilitatea și maturitatea politică necesare pentru a face aceste lucruri și pentru a demonstra că prioritatea noastră este România și cetățenii acestei țări. Suntem încă la început de drum pentru a restabili încrederea românilor în clasa politică, iar premierul Mihai Tudose a demonstrat că cetățenii acestei țări vor să fie conduși de un lider care le înțelege problemele și caută rezolvarea corectă, fără a face jocuri politice și fără a lua decizii pripite.
Am putea să facem toți același lucru și să muncim pentru binele românilor și al României.

Marius Nica: ”Orice zi pierdută este o crimă la adresa dezvoltării economice a Românei”

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a afirmat, sâmbătă, că responsabilitatea actului de guvernare aparţine prim-ministrului şi echipei sale, precizând că orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului.

"Dezvoltarea economică a României, cea mai importantă parte a programului de guvernare, nu poate fi obţinută decât prin muncă asiduă, miniştri competenţi şi linişte guvernamentală. Sub mandatul actualului prim-ministru, România a acreditat Autorităţile de Management, a luat măsurile pentru îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante, a primit primii bani europeni din perioada 2014 - 2020", a scris ministrul Nica, pe Facebook.

El a precizat că există riscul ca o sumă de 1,5 miliarde de euro să fie pierdută pentru aleşii locali şi mediul privat.

"2018 este cel mai important an, România poate pierde definitiv 1,5 miliarde euro din actualul exerciţiu. Orice zi pierdută este o crimă la adresa dezvoltării economice a României. Responsabilitatea actului de guvernare aparţine prim-ministrului şi echipei sale, orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului!", a mai afirmat Nica.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Lider PSD: ”Guvernul Tudose are toată susținerea mea”
Lider PSD: ”Guvernul Tudose are toată susținerea mea”

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a afirmat sâmbătă că Guvernul Tudose are toată susţinerea sa, precizând că premierul este capabil să implementeze programul de guvernare votat de români.

Preşedintele Parlamentului Ungariei:
Preşedintele Parlamentului Ungariei: "Atacuri dure împotriva maghiarilor după declaraţiile lui Tudose"

Continuă duelul declaraţiilor între oficialii de la Budapesta şi cei de la Bucureşti.

”Războiul” dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose, tranșat luni, în Comitetul Executiv al PSD
”Războiul” dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose, tranșat luni, în Comitetul Executiv al PSD

Preşedintele PSD a convocat şedinţa Comitetului Executiv luni, la sediul din Kiseleff, în urma cererilor primite de la liderii partidului din teritoriu, afirmă surse de la vârful social-democraţilor pentru Ştirile ProTV.

Mihai Tudose, pe cale de a avea soarta lui Sorin Grindeanu. Cu cine vrea Dragnea să-l schimbe
Mihai Tudose, pe cale de a avea soarta lui Sorin Grindeanu. Cu cine vrea Dragnea să-l schimbe

Deşi n-au trecut nici 7 luni de la instalarea lui Mihai Tudose la Palatul Victoria, în PSD se vorbeşte deja că premierul va avea soarta lui Sorin Grindeanu.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă
Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă

ELCEN a anunţat, miercuri,  o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită.