Discuţii Cîţu-Cioloş, la Bruxelles, despre campania de vaccinare și accesarea fondurilor europene

11-02-2021 22:26


Florin Cîţu: Românii vor să se vaccineze. Am depăşit momentul dezinformării, că nu ar dori

Accelerarea campaniei de vaccinare, atragerea fondurilor europene şi reformele în justiţie s-au numărat printre subiectele abordate, joi, de către premierul Florin Cîţuşi liderul Grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloş.

"Premierul Florin Cîţu şi-a început prima vizită oficială la Bruxelles cu întâlniri la Parlamentul European, unde l-am primit în calitate de preşedinte al grupului Renew Europe. Am discutat despre cele mai importante teme europene ale acestor zile şi despre oportunităţile deschise României la nivel european. Accelerarea campaniei de vaccinare a fost un alt subiect abordat, la care au făcut referire, ieri, şi europarlamentarii români în discuţiile cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen", a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Cei doi au discutat şi despre accesarea fondurilor puse la dispoziţie prin Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, prin care statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei de COVID-19.

"Am discutat şi despre cum facem ca România să atragă cât mai mulţi bani din fondurile europene şi din instrumentul european de relansare economică adoptat ieri de Parlamentul European, pentru sănătate, pentru digitalizare, pentru infrastructura rutieră şi feroviară şi pentru a acoperi cât mai mult din nevoile de reformă şi investiţii ale ţării. Un alt subiect abordat a fost concluzionarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare prin reforme rapide în justiţie şi printr-o ofensivă diplomatică unde putem contribui toţi cei care avem o influenţă la nivel european", a menţionat Dacian Cioloş.

Potrivit liderului USR PLUS, discuţiile cu premierul Cîţu vor continua luni, la Bucureşti, din perspectivă politică internă, "pentru a găsi soluţiile de reformă necesare pentru România".

Prim-ministrul Florin Cîţu efectuează, joi şi vineri, o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia are programate o serie de întrevederi cu înalţi oficiali UE, printre care preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, Charles Michel şi, respectiv, Ursula von der Leyen.

Potrivit unui anunţ de presă al Guvernului, programul include şi întâlniri cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, precum şi cu vicepreşedinţii executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis.

Şeful Executivului mai are programate întâlniri oficiale cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean, şi cu secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO